Evans: Egy lépéssel visszább

Jonny Evans kimagasló teljesítményt nyújtott a Liverpool ellen, és segített elcsendesíteni Fernando Torrest, azonban elismerte, hogy nagyon gyenge produkciót nyújtott a szezon elsõ felében, ezért változtatni kellett a hozzáállásán.


Az észak-ír védõt a jövõ legnagyobb reménységei között tartották és tartják is számon az Old Traffordon, azonban ebben a szezonban hatalmas formahanyatláson ment át - mint ahogy minden más fiatal játékos karriere ezen szakaszában - azonban most újra visszatért, és harcra kész.

 

"Nagyon nehéz helyzetben voltam, különösen a probléma mentális oldalának feldolgozása miatt" - kezdte a saját nevelésû védõ a MUTV-nek.

 

"Azonban mindig is megvolt a képességeimbe vetett önbizalmam, ehhez pedig megvolt a támogatásom a menedzser és a családtagjaim részérõl."

 

"Egy lépéssel visszább kellett lépnem és megvizsgálnom, hogy mit kell tennem - például, hogy a legfontosabb feladatokat hogyan lássam el, mint a védekezés, vagy azt, hogy ne kapjunk gólt."

 

Utóbbi teljes mértékig teljesült a vasárnapi Liverpool elleni FA kupa mérkõzésen Rio Ferdinand párjaként, akit csakis dícsérõ szavakkal illetett Torres és társainak teljes ellehetetlenítéséért.

 

"Rio fantasztikus volt" - tette hozzá.

 

"Az elmúlt szezonok során elég nagy hullámvölgyeket kellett átélnie, mégis rengeteg mérkõzésen lépett pályára és most is jó játékkal tért vissza. Nagyszerû tapasztalatokkal rendelkezik, úgyhogy remek érzés mellette játszani."

 

Evans még ahhoz is közel került, hogy megszerezze pályafutása elsõ Unitedben szerzett gólját, azonban Nani szögletét követõen fejese a kapufán csattant. Maga az érintett meglepõdését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy mit meg kell tennie egy gólért.

 

 

"Kaptam sms-eket a mérkõzés elõtt, hogy egy fontot raktak arra, hogy gólt szerzek, amiért 14-szeres pénzt kapnának. Eddig háromszor találtam el a kapufát, és kihagytam rengeteg ziccert, de nem tudom, hogy mi az, amit rosszul csinálok."

 

"Jobban örültünk volna, ha kényelmesebb helyzetben játszhatjuk le a mérkõzést. Úgy jöttünk ki a második félidõre, hogy egy gólos elõny van a birtokunkban, de hiába próbáltuk megszerezni a második gólt. A Liverpool nagyon megnehezítette a dolgunkat."

 

"Sokan azt mondják, hogy nehéz játszani 10 ember ellen, és nagyon sokat kell passzolgatni, hogy áttörhesd a védelmet. Ebbõl a szempontból hagyott a teljesítményünk némi kívánnivalót. Azonban a védekezésünkkel nem volt probléma és nem is kaptunk gólt."

 

Evans abban reménykedik, hogy építhet majd erre a mai remek produkciójára, de tudja, hogy még kemény munka állt elõtte. 

 

"Vicces, hogy a futballban milyen gyorsan változnak a dolgok, és nem lehetsz elégedett magaddal soha. Szeretnék készen állni minden feladatra és kiszeretném harcolni, hogy a következõ mérkõzésen is számítsanak rám."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!