Fellaini: Ott kell lennünk a Bajnokok Ligájában

A Manchester United középpályása kijelentette, még nem gondol a csapat bajnoki esélyeire a 2015/2016-os szezont illetõen, mert elõbb idén kell biztosítaniuk tagságukat a top négy csapat között.


A Manchester United 1995 után elõször az idei szezonra nem tudta magát kvalifikálni a Bajnokok Ligája küzdelmeibe, a 2015/2016-os szezonra pedig komoly vetélytársakat kapott, akik mind szeretnének jövõre ott lenni a legrangosabb európai kupasorozatban.

 

Ráadásul Louis van Gaal együttesét erõs kritikák érik az utóbbi idõben teljesítményük miatt, Sam Allardyce pedig "hosszú indítás Unitednek" bélyegezte meg õket azt követõen, hogy a West Hammel 1-1-es döntetlent játszottak hétvégén az Upton Parkban.

 

Bár Fellaini elismeri, a gyengébb teljesítmény akár a Manchester United Bajnokok Ligája-indulásába is kerülhet, állítása szerint továbbra is sokkal inkább erre az idényre koncentrálnak, sem mint a jövõbeli bajnoki címért folyó versenyfutásra.

 

"Ez fontos, mert a Manchester Unitednek a Bajnokok Ligájában kell játszania, ehhez pedig kvalifikálnunk kell magunkat" - kezdte a belga középpályás a Goal.com-nak egy termékbemutatón.

 

"Meglátjuk, hogy a 2015/2016-os szezonban megnyerhetjük-e a bajnokságot, de elõbb az olyan céljainkra kell figyelnünk, mint hogy megnyerjük az FA-kupát, és biztosítsuk helyünket jövõre a Bajnokok Ligájában. Majd ezeket követõen gondolhatunk a következõ szezonra."

 

"Veszítettünk néhány nagyon nehéz mérkõzésen. Például a Swansea és a Southampton ellen. Ha ezeket megtudod nyerni, akkor tied lehet a bajnokság is."

 

"Fejlõdnünk és keményen kell dolgoznunk, hogy elõre tekinthessünk."

 

Fellainit 2013 nyarán több mint 30 millió fontért szerzõdtette egykori menedzsere, David Moyes, akinek szerinte a média szemernyi esélyt sem hagyott a bizonyításra elsõ, "katasztrofálisan" végzõdõ szezonja során.

 

 

Moyes menesztését tavaly áprilisban jelentette be a klubvezetés, Fellaini pedig úgy érzi, õ is jogtalan kritikákat kapott saját teljesítményét illetõen, miután nehezen ment számára a beilleszkedés az Evertontól való átigazolását követõen.

 

"Az elõzõ szezon nagyon rossz volt számunkra" - tette hozzá.

 

"Számomra, és mindenkinek a Manchester Unitednél csalódást keltõ idõszak volt."

 

"Nekem rosszabb volt, mert én voltam David Moyes elsõ igazolása, szóval én kaptam a nyakamba minden kritikát."

 

"Nem volt esélyem. Mindent rám hárítottak. Nagyon rossz élmény volt, de emellett jó tapasztalatot is jelentett, mert most már tudom, hogy az újságírók miként mûködnek."

 

"Rosszul éreztem magam, mert már hosszú ideje ismertem Moyes-t. Tudom, hogy õ egy nagyszerû ember."

 

"Ilyen a futball. A Manchester United egy hatalmas klub, minden mérkõzésen gyõzni kell, és ebbõl a szempontból is egy nagyon rossz szezont zártunk tavaly."

 

A 27 éves hórihorgas játékos eltökélt, hogy bizonyítson új menedzserének, Louis van Gaal-nak, azonban azt elárulta, szívesen játszana védekezõ középpályás pozícióban, sem mint vészmegoldásként csatárt, mint ahogy az utóbbi mérkõzéseken tette.

 

"Mindenki tudja, hogy Van Gaal egy nagyszerû menedzser, mert akárhol dolgozott, mindig gyõzelemre vezette csapatait. Rengeteg tapasztalatot halmozott fel, ismeri, hogy mi kell a sikerhez."

 

"Én középpályás vagyok. Szeretek kicsit védekezõbb feladatokat ellátni, de ez a menedzser döntésén múlik. Ha elõre vezényel, akkor azt pontosan tudja, hogy miért teszi."

 

"Akárhol kéri, hogy játszak, ott fogok. Mindig a gyõzelemre törekszem, úgyhogy nem mondhatom azt a menedzsernek, hogy ott nem játszom, ahol éppen õ akarja."

 

"Ide köt a szerzõdésem, és bizonyítani akarom, hogy képes vagyok õket segíteni."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!