Van Gaalt lenyûgözte Smalling és Herrera

A Manchester United menedzserét, Louis van Gaalt lenyûgözte a mérkõzés közben becserélt Chris Smalling és Ander Herrera, akik nagyban hozzájárultak a 3-1-es Burnley felett aratott gyõzelemhez.


Smalling kétszer is betalált a mérkõzésen és ezzel elnyerte magának a meccs legjobbja címet, míg David May, az MUTV munkatársa szerint a spanyol cselgép Herrera is beférne a meccs három legjobban játszó játékosa közé. Mindkét játékot jelentette igényét a közeledõ FA-kupa mérkõzésen való részvételre a Preston North End ellen, habár az egész csapat teljesítménye csalódás volt az edzõ számára.


Mikor a korai, kényszerû cserékrõl kérdezték a menedzsert Phil Jones-szal és Daley Blinddel kapcsolatban, Van Gaal a következõket válaszolta: "Nem gondolom, hogy a cserék rosszak lettek volna! Én kedvelem Smalling-ot. Két alkalommal is betalált, amire eddig nem volt példa, megkérdeztem tõle."

 


"Ráadásul a második félidõre még a játéka is javult. Nagyon boldog vagyok emiatt. Továbbá úgy hiszem, hogy a Blind-et váltó Herrera is nagyon jól játszott."


A Vörös Ördögök nem igen tudtak lenyûgözõ játékkal elõrukkolni az elsõ félidõben és a 2-1-es félidei szünet is a szerencsének és Smalling második fejes góljának volt köszönhetõ, így Danny Ings egyenlítése ellenére ismét a hazaiaknál volt az elõny.


"Nem voltunk jók az elsõ félidõben" - tette hozzá Van Gaal.


"Nem játszottunk jól, a Burnley volt a jobb csapat az elsõ játékrészben. Azonban az eredmény minket igazol és ezért nagyon boldog vagyok."


"Oké, két gólunk szögletbõl született. Sokat gyakoroltuk a szögletrúgásokat, mégis úgy gondolom szerencsések voltunk az elsõ félidõben. A második játékrészben javultunk, több helyzetet dolgoztunk ki, így megszületett a harmadik gólunk. Több gólt is lõhettünk volna és csak egy lehetõséget adtunk a Burnley-nek."

 


A menedzser felfedte, hogy a héten sokat gyakorolták a gyors labdajáratást, a gyors passzokat, de ez a mérkõzésen nem igen látszott meg.


"Nem" - válaszolta, mikor megkérdezték tõle, látta-e az eredményét a heti gyakorlásnak.


"Lezárták elõttünk a területet és folyamatosan elveszítettük a labdát. Minden második labda a Burnley játékosaihoz került. Nem tudtuk megtartani a játékszert és így a gyors labdajáratás sem volt lehetséges. Megpróbáltuk, de, ha elveszíted a labdát az elsõ vagy a második passz után, rájössz, hogy ez így milyen nehéz is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!