Smalling: Alul múltuk önmagunkat

A két gólt szerzõ Chris Smalling elmondta, hogy Louis van Gaal szerint a Manchester United elsõ félidei teljesítménye a Burnley ellen "vállalhatatlan" volt.


Smalling, aki Phil Jones-t váltotta az 5. percben sérülés miatt, pályára lépése utáni 22. másodpercben már betalált, sõt a mesterhármasért is hajthatott a találkozón, amely mégis nehéznek bizonyult a Vörös Ördögök számára.


"Ez nem egy egyszerû 3-1-es mérkõzés volt" - nyilatkozott Smalling az MUTV-nek.


"Igazából az elsõ félidõben nem úgy teljesítettünk, ahogy kellett volna. Tudunk ennél sokkal jobban is játszani."


"Ez így van. A menedzser azt mondta az öltözõben, mikor elérkezett a félidõ, hogy a játékunk vállalhatatlan volt, és ezt mi is jól tudtuk. Ha úgy nyerjük a meccseinket, hogy rosszul játszunk, az azt jelenti, hogyha mi jól játszanánk és minden klappolna, akkor egy ennél sokkal jobb teljesítménnyel kellene elõrukkolnunk az Old Traffordon, és ez így is van."

 


A Burnley játékosok fittsége és tüzessége meglepte a Vörös Ördögöket, ennek ellenére, hogy Smalling elmondása alapján tisztában voltak a vendégek képességeivel.


"Folyamatosan kiszabadultak a csapdánkból, jól zárták a területeket, így mi az elsõ félidõben nem igen találtuk a megoldást. Az elsõ játékrész vége elõtt is csak szerencsénk volt. Tudtuk, hogy a Burnley keményen próbálkozik és fut az eredmény után. Ismertük a taktikájukat, mégsem találtunk rajtuk fogást."


Akárhogy is, Smalling játékával bõven kivette részét a United fáradságos harcából.


"Ez egy kicsit hihetetlen számomra. [a 6. percben lõtt gólja]" - mesélte.

 


"Kicsit a szerencsén is múlt, mert mikor védõként egy ilyen szituációban elõre kell jönni, az sosem egyszerû, de szöglethez jutottunk és egyenesen felém repült a labda, szerencsére szabad voltam."


Smalling megszerezte második gólját is az elsõ félidõ hosszabbításában, ami egy igen fontos gól volt. Hozzátette: "Segített nekünk, mert elõnnyel nyugodtabban tudtunk kijönni a második félidõre. A második etapban kicsit már jobban hasonlítottunk a megszokott Manchester Unitedre. De ez az elsõ félidõ...magunkba kell néznünk és tennünk róla, hogy ez többet ne történjen meg.


"A második félidõben kicsit jobban játszottunk és szükségünk volt egy harmadik gólra. Beszorítottuk õket, sokkal türelmesebbek voltunk, mint az elsõ játékrészben."


Robin van Persie szerezte meg a United harmadik gólját, és Smalling elmondta, nem is fordult meg a fejében, hogy mesterhármast érjen el, õ egyszerûen boldog amiatt, hogy túl vannak ezen a "bonyolult" mérkõzésen. "Volt egy alkalom a második félidõben, amikor felfutottam gólszerzési lehetõség miatt, de nem jött össze. Nem vagyok mohó."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!