Van Gaal: Rooney marad a középpályán

Robin van Persie és Radamel Falcao kapu elõtt impotenciája odáig vezetett, hogy szinte mindenki visszaköveteli a csatársorba a 29 éves csapatkapitányt kedvenc posztjára, Louis van Gaal ezzel azonban nem ért egyet....


Louis van Gaal elismerte, lehet hogy Wayne Rooney a legjobb csatár a Manchester United keretében, de kijelentette, a csapat érdekeit szem elõtt tartva továbbra is a középpályán számít az angol válogatott kapitányi karszalagjának tulajdonosára.

 

Rooney minden sorozatot összevetve 8 gólt szerzett az idei szezonban, annak ellenére, hogy gyakran visszavontabb szerepkörben szerepelt, hogy menedzsere helyet szorítson a két szupersztárnak, Robin van Persie-nek és Radamel Falcaonak a csatársorban.

 

Miután egyik játékos sem tudott igazán formába lendülni ebben az idényben, és csak az elõzõ fordulóban sikerült Robin van Persienek elérnie, hogy kétszámjegyû gólmennyiséget termeljen, Van Gaalra hatalmas nyomás nehezedett, hogy Rooney újra visszakerüljön a Vörös Ördögök csatársorába.

 

Bár nincsenek kétségei a Manchester United történetének egyik legeredményesebb játékosának góllövési képességeit illetõen, a holland menedzsernek nagyobb szüksége van kapitánya képességeire a középpályán.

 

 

"Lehet, hogy Rooney a legjobb csatárunk" - kezdte Van Gaal újságírói kérdésre.

 

"De a középpályán játszatom, mert figyelemmel kell lennem arra, hogy melyik játékos hol képes a legjobb teljesítményre a csapat szempontjából."

 

"Bár azzal egyetértek, hogy talán Rooney jobb csatárként, mint ahol most játszik, de akkor meg a középpályán lennének problémáim."

 

Az angol válogatott szövetségi-kapitánya, Roy Hodgson már bejelentette, õ csatárként számít majd az õ együttesében szintén kapitány pozíciót ellátó Rooneyra a jövõ hónapban esedékes Litvánia elleni Eb-selejtezõn, és az Olaszország elleni barátságos mérkõzésen, de Van Gaal szerint ezzel nincs is semmilyen probléma.

 

"Rooney valószínûleg többet képes hozzátenni az angol válogatott teljesítményéhez, ha csatárként játszik" - tette hozzá.

 

"Ha én lennék az angol szövetségi-kapitány, én is csatárként játszatnám. De egy csapat összetétele, és egyensúlya sokkal fontosabb, mint egy egyéni játékos."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!