LvG: De Gea csak teszi a dolgát

A spanyol portás szerzõdésébõl már kevesebb, mint tizennyolc hónap van hátra és Louis van Gaal tartózkodik attól, hogy sokat dicsérje õt.


Van Gaal kitart amellett, hogy De Gea nem érdemel külön dicséretet - még a szezon eddigi részében nyújtott bravúros teljesítménye ellenére sem.

 

A huszonnégy éves kapus teljesítménye kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy a Manchester United jelenleg a harmadik helyet foglalja el a tabállán, hiszen védéseivel rengeteg pontot mentett meg a csapatnak. A pletykák szerint ez nem kerülte el az iránta érdeklõdõk figyelmét sem, és nyáron örömmel lecsapna rá a Real Madrid.

 

 

Van Gaal viszont lebecsüli De Gea szerepét - mondván, hogy õ csak végzi a dolgát.

 

"Nem hiszem, hogy olyan sok pontot mentett volna meg az, hogy õ áll a kapuban. Az a dolga, hogy megfogja a labdákat" - mondta. "Az emberek azt hiszik, hogy ez kivételnek számít. Más kapusok esetében ez nem így van."

 

Van Gaal véleménye ellentétben áll azzal a széleskörûen elterjedt vélekedéssel, miszerint a Vörös Ördögök abban bíznak, hogy a spanyol kapus bravúrjai majd feledtetik a csapat - eddig kicsit sem meggyõzõ - teljesítményét.

 

Az Everton, a Southampton és a Stoke elleni mentései kétség kívül jelentõs szerepet játszottak abban, hogy Van Gaal még mindig minimum célként emlegetheti a top négyet. Ezen kívül a decemberi, Liverpool elleni mérkõzésen is csodálatos védések sorozatát mutatta be.

 

Victor Valdes szerint De Gea már jobb, mint Manuel Neuer és hiszi, hogy õ a világ legjobb kapusa. Ennek ellenére, amikor elõkerült a téma, Van Gaal ismét elutasította a csábító ajánlatot, hogy De Geát dicsérje.

 

"Soha nem beszélek errõl, mert nem tudok más kapusokat megítélni és felmérni. Egyedül a saját kapusom esetében tudom ezt megtenni, nem tudom senkivel összehasonlítani."

 

De Geának kevesebb, mint tizennyolc hónap van hátra jelenlegi szerzõdésébõl és a United hosszú távon számol vele, ami akár azt is jelentheti, hogy õ lehet a legjobban fizetett kapus a világon - több, mint heti 200,000 fonttal. A spanyol portás viszont a Real Madrid kiszemeltjei közé tartozik, így Ed Woodwardnak most azon kell dolgoznia, hogy sikerüljön õt az Old Traffordon tartani.

 

 

Pontosan emiatt nem biztos, hogy Van Gaal felettesei díjazni fogják ezen kijelentéseit, hiszen a tárgyalások elég érzékeny szakaszai folynak most. A United menedzserének szavai talán azt a célt szolgálták, hogy De Gea ne legyen túl magabiztos, ám valószínûleg eljutottak Jorge Mendes fülébe is, aki a tárgyalásokat vezeti a hosszabbítással kapcsolatban.

 

Mendes korábban már kritizálta Van Gaalt amiatt, ahogyan Radamel Falcaóval bánik. Állítása szerint Sir Alex Ferguson vezetésével a United jelenleg is a bajnoki címért lenne harcban és Falcao is jobban teljesítene a kezei alatt.

 

Eközben Van Gaal beszélt arról is, hogy Valdes számára a legfontosabb dolog most a türelem, és ki kell várnia, hogy sérülése után az elsõ csapatban is debütálhasson.

 

"Várnia kell még arra, hogy az elsõ csapatban bemutatkozzon" - mondta Van Gaal. "Amikor több, mint egy évet ki kell hagynod, elõször alacsonyabb szinten kell megmutatnod magad."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!