Hogyan teljesítettek eddig a nyári igazolások?

A Manchester United több mint 150 millió fontot költött nyáron hat új játékosra, de ki teljesített eddig a legjobban közülük?


A sikertelen 2013/14-es szezon után David Moyes lett 27 év után az elsõ Manchester United menedzser, akit a csapat menesztett. Utódja, Louis van Gaal nagyobb pénzügyi támogatást kapott, így a keret hat új játékossal bõvült. Melyik érkezõ adta a legnagyobb lökést a csapat számára? Ki küzdött a legtöbbet az elmúlt fél év során?

 

6. Radamel Falcao

 

A kolumbiai támadó Európa szerte lenyûgözõ mutatókkal rendelkezik, így érthetõ, hogy a világ legjobb góllövõi között tartják számon.

 

Miután térdsérülése miatt lemaradt a világbajnokságról, a Monaco elfogadta a Manchester United ajánlatát, mely szerint 6 millió fontért kölcsönben a Unitednél folytatja, valamint opciós joggal további 43,5 millió fontért a szezon végén leigazolható.

 

Azonban a korábbi Európa-liga gyõztes nem a legjobb formáját mutatja az Old Traffordon, eddigi 16 szereplésén csupán 4 gólt szerzett. A halovány teljesítménye oda vezetett, hogy gyakrabban esik a választás a saját nevelésû James Wilson-ra, és nem valószínû, hogy a Vörös Ördögök véglegesen is megtartanák a játékost.

 

 

5. Ander Herrera

 

Az Athletic Bilbaótól 29 millió fontért érkezett a korábbi U21-es válogatott középpályás nagy tiszteletet vívott ki magának hazájában.

 

Annak ellenére, hogy az elsõ fordulóban kezdõként lépett pályára, a röviddel ezután szerzett sérülése miatt nem tudta megszilárdítani helyét a csapatban. Azóta 9 alkalommal kezdett és ötször volt eredményes – beleértve az FA-kupa harmadik fordulójában a Yeovil elleni lenyûgözõ találatát. Többet kell játszania ahhoz, hogy ezen a listán feljebb jusson, de az eddigi teljesítménye elég bíztató, így remélhetõleg több idõt fog a pályán tölteni.

 

 

4. Luke Shaw

 

A Southampton akadémiáján nevelkedett balhátvéd 27 millió font ellenében, a világ legdrágább fiataljaként csatlakozott a Vörös Ördögökhöz. A United szurkolói izgatottan várták, hogy pályára lépjen az Old Traffordon, miután kellõképp hozzájárult a Southampton 2013/14-es meneteléséhez valamint a 2014-es világbajnokság legfiatalabb játékosa volt.

 

Az eddigi teljesítménye visszafogott, meg sem közelíti a Szenteknél mutatott játékát. Értetlenül állt a West Ham elleni piros lapja elõtt azonban a szurkolók remélik, hogy megtanulta a leckét és az eltiltását követõen a legjobb formájában tér vissza.

 

 

3. Angel Di Maria

 

A nyár top igazolása eddig csalódást keltett, miután brit rekord összegnek számító 59,7 millió fontot fizetett érte a klub.

 

A Real Madridtól érkezett játékos repülõrajtot vett új klubjában, az elsõ négy mérkõzésén két gólt és két gólpasszt jegyzett, amivel el is nyerte szeptemberben a Hónap Játékosa címet. Azóta csak egyszer volt eredményes és a teljesítménye is visszaesett, miután decemberben sérülés miatt nem léphetett pályára.

 

 

2. Marcos Rojo

 

A Vörös Ördögök 16 millió fontot fizettek a Sportingnak az argentin védõért, aki mindenkit lenyûgözött hazája világbajnoki szereplése alkalmával, ráadásul Nigéria ellen gólt is szerzett.

 

A novemberi vállsérülése ellenére is 17 mérkõzésen pályára lépett. Akár 3 akár 4 védõ rendszerben játszott a csapat, õ mindig helyt állt. A 24 éves védõ alkalmas lehet arra, hogy hosszú évekig a védelem tengelyében játsszon. Most Van Gaalon a sor, hogy megfelelõ társat találjon mellé.

 

 

1. Daley Blind

 

A holland válogatottban balhátvédként és védekezõ középpályásként is szereplõ Blind 13,8 millió fontért igazolt az Old Traffordra, ezzel a sokoldalú játékos volt a legolcsóbb nyári szerzemény.

 

Eddig 13 bajnoki mérkõzésen lépett pályára, ezek közül csak három alkalommal szenvedett vereséget a csapat. A 24 éves játékos a United legmegbízhatóbb labdaszerzõ középpályása, fõként Michael Carrick távollétében. Emellett nagyon fontos gólokat szerzett, mikor a  West Brom és a West Ham ellen is a hajrában egyenlített.

 


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!