Belsõ védõk rangsora

Mivel már bõven odavan a szezon kezdete, Louis van Gaal folyamatosan küzd azért, hogy megtalálja állandó belsõ védõpárosát. Hatan pályáznak erre a posztra, hogy esélyük legyen megszilárdítani helyzetüket, de ki volt eddig a legmeggyõzõbb?


Adam Russel, a ManchesterEveningNews szakembere veszi õket szemügyre.

 

6. Tyler Blackett

 

Egy váratlan húzás volt az õ szerepeltetése Louis van Gaal elsõ angol bajnoki meccsén, melyen végül kikapott a csapat a Swansea-tól. A 20 éves Blackett a bemutatkozásának évében felváltva, néha helyet kap a csapatban, és olykor a pálya mellõl kell figyelnie a többieket.

 

Alkalmas baloldali belsõ védõnek, de egy három fõs felállásban bal hátvédként is hasznos. Kezdeti teljesítményét illetõen számos dicséretet kapott, de a szeptemberi Leicester elleni 5-3-as fiaskó alkalmával szerzett piros lapja óta, mintha megtorpant volna a fejlõdésben.

 

Blackettnek van egy impozáns mutatója. Az esetek 89%-ában hajtott végre sikeres szereléseket ebben a szezonban. De ez még mindig csak egy kiemelkedõ adat tõle, ezzel ellentétben viszont a United védõ közül õ tisztázott a legkevesebbszer, ami azt mutatja, hogy még elég tapasztalatlan játékos.

 

 

5. Jonny Evans

 

A legnagyobbat õ csúszott le a csapat védõinek rangsorában. Úgy néz ki, hogy Evans lehet a United következõ hátvédje, aki elhagyhatja a klubot.

 

Kilenc szezon alatt közel 200 szereplésnél tart a Vörös Ördögök színeiben, de Van Gaal irányítása alatt nem igazán játszik jól. Evans kevesebb alkalommal tisztáz, mint átlagosan a többi középsõ United védõ, és úgy látszik, hogy elveszítette azt az önbizalmát, mint amit Sir Alex Ferguson irányítása alatt mutatott.

 

Csak a tapasztalatának, és a játék közbeni higgadtságának köszönheti Evans, hogy ezen a listán jobb helyezést ért el, mint ami a hátán szereplõ szám. Ami a hatos.

 

4. Paddy McNair

 

A 19 éves ír játékos a legfiatalabb ezen a listán, mégis mély benyomást tett idén a United szurkolókra.

 

A West Ham elleni debütálásakor a teljesítményét széles körben dicsérték, ugyanis fejjel tisztázott a gólvonalról, így két pontot megmentve a csapatnak. Nem magasodik ki egyik mutatója sem, de õ egy sokoldalú játékos, és a további tapasztalatszerzéssel csak javulhat a játéka.

 

Õ egy több poszton bevethetõ játékos, tud jobb hátvédként játszani, de a háromvédõs rendszerben a jobb szélen is helytáll, vagy a 4-4-2-es felállásban jobb bekk pozícióban is pályára küldhetõ. McNair februárban aláírta új szerzõdését a Vörös Ördögöknél, melynek köszönhetõen 2017. júniusáig elkötelezte magát a csapathoz. 

 

Jelenlegi teljesítményérõl Van Gaal arra utalt, hogy a következõ 10 évben is helye lesz a United védelmében.

 

3. Chris Smalling

 

A 2010-ben csatlakozott, korábbi Fulham játékosnak a vártnál lassabban halad az elõrelépése, mint más United középhátvédeknek. Smalling egy sokoldalú játékos, aki a jobb bekk poszton is kényelmesen mozog.

 

Amikor jól játszik, az angol válogatott játékosnak Van Gaal kezdõ tizenegyében lenne a helye. Azonban, ellentmondásos formája megakadályozza, hogy megszilárdítsa helyét a kezdõcsapatban.

 

Többet blokkolt, mint a többi öt védõ bármelyike, valamint az átlagot tekintve többször is tisztáz a kapu elõtt egy-egy meccsen. De sajnálatos módon kiállították a manchesteri derbin mutatott éretlensége miatt, amire rá is fizetett a United.

 

 

2. Phil Jones

 

Jones 2011-ben 16.5 millió font ellenében igazolt át a Blackburnbõl, és azóta 115 alkalommal lépett pályára a Vörös Ördögök színeiben. Kényelmesen mozog a jobb bekk poszton, valamint a középpályán is, így õ egy nagyon hasznos tagja a csapatnak.

 

Kétségtelenül a Unitedben belsõ védõként teljesít legjobban, csak úgy mint Smalling, aki ennek iszza meg a levét. Szereléseinek 82%-a sikeresek, és passzolásainak 85%-a pontosak. Jones egy sokoldalú védõ játékos.

 

Jelenlegi formáját tekintve, Jones eredményesen játszik, és biztos tagja a kezdõcsapatnak. A Burnley ellen összeszedett sérülés után megkönnyebbült, mivel nem kellett sokat kihagynia. 2013-ban Sir Alex Ferguson azt hangoztatta, hogy Jones képességeinek köszönhetõen a United legjobb játékosává is válhat.

 

1. Marcos Rojo

 

Útban a Brazíliai Világbajnokság döntõje felé, az argentín védõ, számos lenyûgözõ teljesítményének köszönhetõen, a United 16 millió fontot fizetett érte a Sporting Lisszabon csapatának.

 

Van Gaal játszatta már Rojót bal bekk poszton, de úgy tûnik, hogy õ a United legjobb belsõ védõje ebben a szezonban. Vannak még a játékában olyan területek, amelyeken javítania kell, de a 24 éves játékos egészen biztosan profitálhat a már megszerzett tapasztalatokból.

 

Az adhat aggodalomra okot, hogy már összeszedett négy sárgalapot. Azonban õ messze többet játszott, mint bármely másik United védõ.

 

Higgadtság sugárzik róla, de van egy negatívabb tendenciája, hogy ebben a szezonban több alkalommal is eladta, vagy elvették tõle a labdát veszélyes területeken. Jogosan is, de azonban Van Gaal õt látja a csapat legjobb védõjének. 


ManchesterEveningNews

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!