Blind otthon érzi magát a pályán és azon kívül is

Daley Blind otthonra talált a Manchester Unitedben, és az Inside United magazinnak adott interjú alapján ugyanez igaz Manchester városára is...


Mostanra már volt idõd beilleszkedni az angol futball közegébe – mik a hasonlóságok és a különbségek a Premier League és az Eredivisie futballja között?

A legnagyobb különbség az, hogy a Premier League-ben sokkal nagyobb az iram. Hollandiában vannak olyan pontjai a mérkõzésnek, amikor azt mondhatod, „rendben, egy pár percig pihenjünk meg és járassuk körbe a labdát!” [Nevet]. Amikor itt játszottam az elsõ mérkõzésemet, éreztem a különbséget, és egy kicsit elfáradtam! A tempó itt egyértelmûen nagyobb.

 

A nagyobb iram számodra az egyik legélvezhetõbb jellemzõje az angol futballnak?

Igen. Ez egyike azon dolgoknak, amit nagyon kedvelek, emellett pedig az, hogy a Premier League-ben minden csapat képes nyerni a másik ellen. Magasabb szint és iram jellemzi ezt a bajnokságot. Hollandiában igazán csak négy-öt csapat szólhat bele reálisan a bajnoki cím sorsába – ez elég nagy különbség az itteni állapotokhoz képest.

 

 

Mi a helyzet Manchesterrel – mennyire élvezed az itteni életet a pályán kívül?

Szeretem a várost. A belvárosban lakom, és én imádok városban lakni. Ugyanez volt a helyzet, amikor Amszterdamban éltem. Imádom a tömeget, és a körülöttem lévõ zsongást. A barátnõm is nagyon szereti ezt. A város szép, nagyon élvezzük az itt töltött idõt. Amikor aláírtam a szerzõdésemet a csapathoz, azonnal el kellett utaznom a válogatottal, úgyhogy anyukámat és a barátnõmet elküldtem, hogy nézzenek házakat, és küldjenek azokról képeket, amik tetszettek nekik. Amilyen gyorsan csak lehet, meg akartuk hozni a döntést, úgyhogy nem sok idõt töltöttünk hotelben. Nem igazán töltöttem sok idõt a házak megnézésével, azt a barátnõmre hagytam!

 

Jól választott?

Igen, nagyszerûen döntött!

 

És hogy érzed, milyen kapcsolatot sikerült eddig kialakítanod a szurkolókkal?

Úgy érzem nagyon jól alakultak a dolgok. Egyértelmûen érzem a bizalmukat és a támogatásukat, és remélhetõleg mindezeket képes leszek mérkõzésrõl-mérkõzésre viszonozni. Szeretnék keményen dolgozni és megmutatni nekik, mire vagyok képes. Nagyon jól érzem magam itt, és ezért szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak.

 

 

Összességében milyen kép alakult ki benned a csapat idegenbeli szurkolótáboráról?

Nagyszerû látni, mennyi United szurkoló kíséri el a csapatot az idegenbeli mérkõzésekre – nehéz leírni az õ támogatásukat és szurkolásukat. Minden mérkõzésen ott vannak, legyen az hazai, vagy idegenbeli összecsapás. Azt hiszem az egész csapat nevében beszélhetek, amikor azt mondom, köszönetet kell mondanunk azért, hogy minden mérkõzésen mellettünk vannak és támogatnak minket.

 

Azt tekintve, hogy nem a gólszerzésrõl híresültél el, nem tartott számodra sokáig, hogy ezen a területen is letedd a névjegyet, amikor betaláltál a West Brom elleni döntetlen alkalmával…

Igen, emlékszem, hogy akkor 2-1-es hátrányban voltunk. Korábban is próbálkoztam néhány kapura lövéssel, de azokat mindig blokkolták. Aztán egyszer csak úgy döntöttem, újra megpróbálkozom, amikor a labda elém került, és megpróbáltam helyezni. Nagyon örültem, hogy bement.

 

A gólok egyfajta bónusznak számítanak a játékod összképét, illetve a csapaton belüli szerepedet illetõen?

Nem igazán dolgozom sokat azon, hogy minél több gólt szerezzek, de egyértelmûen többet kellene! [Nevet] Alapesetben egy sokat passzoló játékos vagyok, és szerintem az elsõ gólomnál is ezért próbáltam meg a hálóba passzolni a labdát.

 

Korábban már beszéltél arról, hogy élvezed a közös munkát Louis van Gaal-lal. Melyek azok az elemek munkamódszerében, amelyeket különösen elismersz?

Azt kimondottan nagyra értékelem, hogy õ mindig önmagát adja. Mindig nagyon õszinte mindenkivel az elgondolásait, és azt illetõen, hogy pontosan mit is akar. Szerintem ez egy jó tulajdonság, mert tudod, hogy játékosként mi feléd az elvárás. Ez az a dolog, amelyet nagyon elismerek benne.

 

Miként sikerült beilleszkedned csapattársaid közé a Unitedben?

Amikor megérkeztem, Robin van Persie a kezdetektõl fogva nagyon sokat segített nekem, de az angol nyelvvel se akadtak problémáim, így mindenkivel megértettem magam, még ha néhány játékos akcentusával meg is gyûlt a bajom! Mindenki nagyszerûen viselkedett vele, kedvesen fogadtak, az elsõ pillanattól kezdve jól érezhettem magam.

 

 

Végül, mi volt a legélvezetesebb dolog eddig a Manchester United játékosaként?

Hogy kisétálhattam a csapat mezében a pályára. Igazán különleges érzés volt ez számomra.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!