Phelan: Rooney nem volt játékra kész

A Manchester United másodedzõje ellentmondva Fergusonnak azt állítja, Wayne Rooney nem volt játékra kész állapotban az Everton ellen.


Az angol válogatott csatár több mint egy hete áll folyamatosan a brit sajtó kereszttüzében viharos magánéleti botrányai miatt, amelyet követõen pár napja a Rooney-házaspár nyílt közleményt adott ki, amelyben magánéletük védelmét kérték.

 

Sir Alex Ferguson szombaton úgy döntött, Rooney inkább maradjon otthon rendezni a családi békét, mint hogy az oroszlán barlangjába lökje és kitegye azon Everton szurkolók utálatának, akik egykoron imádták, mikor még õ is a Stolverkosok színeiben játszott.

 

Az ügyben új szál látszik azonban kibontakozni, ugyanis a Manchester United másodedzõje, Mike Phelan szerint az eddig ismertetett ok mellett más megfontolások is szerepet játszottak a 24 éves játékos Goodison Parktól való távolmaradásában.

 

Phelan nyilatkozata így megerõsítése lehet azoknak a találgatásoknak, miszerint több is lehet Rooney jegelése mögött, mint amit Ferguson elmondott az Everton elõtti mérkõzés elõtt indoklásként.

 

"Meghoztunk egy egyszerû döntést, mert nem akartuk közutálatnak kitenni. Nem akartuk, hogy ez rossz hatással legyen rá" - mondta a skót menedzser.

 

Rooney kihagyása már csak azért is keltett nagy sajtó visszhangot, mert Ferguson nem éppen arról híres, hogy játékosait magánéleti problémáik miatt kihagyná a csapatból, inkább abszolút megbízva bennük hagyni szokta, hogy a pályán mutatott teljesítményük beszéljen helyettük.

 

Azért persze akad ellenpélda is, gondoljunk csak arra, amikor nem volt rest kihagyni a csapat vezérét, David Beckhamet, aki egy kicsit megfáradt fényûzõ életstílusától, vagy azt a Roy Keane-t, aki a csapat kapitányaként éles kritikával illette társait.

 

A United menedzsere megerõsítette az Everton elleni 3-3-ra végzõdõ találkozót követõen, hogy Rooney visszatér a kezdõcsapatba a keddi Rangers elleni Bajnokok Ligája mérkõzésre, amelyre valószínûleg tényleg sor kerül, ugyanis arra a kérdésre, hogy vajon valakit nélkülöznie kell-e a skótok ellen, így válaszolt:

"Mindenki bevethetõ lesz."

 

Telegraph

 


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!