Vegyes hírek sérülésfronton

A Vörös Ördögök abban a reményben utazhatnak vasárnap a White Hart Lane-re, hogy ismét bevethetõ lesz Wayne Rooney és Nemanja Vidic, azonban Edwin van der Sar szolgálatait valószínûleg továbbra is nélkülözni kényszerülnek.


A 40 éves holland portás vírusos megbetegedéssel küszködik, amely okán kénytelen volt kihagyni a csapat legutóbbi három mérkõzését, míg Vidic a tegnapi Liverpool elleni FA kupa mérkõzésen nem tudott menedzsere rendelkezésére állni, miután kisebb rúgást kapott egy edzésen. Rooneyt továbbra is a West Bromwich Albion elleni bajnokin elszenvedett bokasérülése hátráltatta a visszatérésben.

 

"Úgy gondoltuk, Wayne játszani fog a Liverpool ellen" - magyarázta Sir Alex.

 

"Azonban szombaton úgy jött edzésre, hogy megint érzi a bokáját. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy semmi esetre se kockáztatjuk meg a játékát. Vidic egy edzésen kapott kisebb rúgást, de vasárnapra rendben lesz. Edwin viszont további egy vagy két hétig nem lesz bevethetõ."

 

A kétszeres BL-gyõztes kapuvédõ pótlására Tomasz Kuszczak lépett elõ a sorból, míg helyettesének a klub téli igazolása, Anders Lindegaardot tette meg Ferguson, akire a múlt hét óta számíthat. A skót menedzser kiemelte, hogy mennyire elégedett ifjú védõi, Jonny Evans és Chris Smalling legutóbbi produkcióival. Evans kimagasló teljesítményt nyújtott a Liverpool elleni FA kupa mérkõzésen, míg Chris Smalling a Stoke City elleni gyõzelem alkalmával nem vallott szégyent.

 

 

Bár az nem kétséges, hogy Rio Ferdinand és Nemanja Vidic maradnak a csapat elsõ számú védõpárosa, Sir Alex elégedett azt illetõen, hogy úgy vághatnak bele a szezon végéig tartó menetelésbe, hogy két remek középhátvéd vár bevetésre, ha netán szükség lenne rájuk, akik a klub jövõjét is jelentik ezen a poszton.

 

"Jonny tökéletesen játszott a Liverpool ellen" - tette hozzá.

 

"Nagyon elégedett voltam vele. A végére kicsit elfáradt, ezért hoztam be a helyére Chris Smallingot. De ez egy nagyszerû hét volt mindkettejük számára, hiszen míg Chris kedden bizonyíthatott a Stoke ellen, addig Jonny vasárnap, a Liverpool ellen nem vallott szégyent. Mindkettejüknek szüksége van a meccsrutinra, mert egyszer nagy játékosokká válhatnak."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!