Ander Herrera lelkes, hogy az új Paul Scholes legyen

A spanyol középpályás exkluzív interjút adott a Manchester Evening News-nak a Vörös Ördögök legendájáról, a szurkolókról és Louis van Gaal-ról.


A vacogó iskolás lányok a hideg ellenére is várták Herrerát és Falcaót, mikor megérkeztek a játékosok számára kijelölt parkolóba. Hétfõn az Old Traffordra tartva a spanyol rossz úton indult el, nem úgy, mint a karrierje a Unitedben, mely jó irányba halad, melyet jól mutat, hogy a szombati bajnokin is jól irányította csapatát. Sziporkázó és energikus volt, valamint tanáccsal látta el a kísérleti pozícióban játszó McNair-t, majd Louis van Gaal a helyérõl nézhette végig, ahogy mesterien és precízen megszerezte a vezetést.

 

 

 

Herrerát  a Manchester United spanyol tolmácsa, Phil fordította, a spanyol azonban ahhoz képest kiválóan beszél angolul, hogy júniusban érkezett a csapathoz. Volt is ideje felkészülni, hiszen 10 hónappal korábban az Athletic Bilbao elutasította a manchesteriek ajánlatát, tavaly nyáron pedig a barátaival utazott nyaralni, amikor megtudta a hírt, hogy ezúttal már a United játékosa lesz.

 

"Ennek ellenére kihagytam a nyaralást" - viccelõdött.

 

Herrera bepótolta az elvesztegetett idõt, kilencszer volt kezdõ és öt gólt szerzett. Paul Scholes volt az utolsó olyan középpályás a United-ben, aki  tíz gól fölé jutott egy szezonon belül és ezzel inspirálja a spanyolt, aki félbeszakította a kérdést, mikor Scholes neve elhangzott.

 

"Paul Scholes talán a legnagyobb középpályás a Manchester United történelmében" - mondta.

 

"Tényleg?"

 

"Igen. Ander Herrera akarok maradni, viszont szeretnék tanulni Paul Scholes-tól, Michael Carrick-tõl, Wayne Rooney-tól és szeretném, ha egy nap…"

 

Eközben elhallgatott, mintha bizonytalan lenne az összehasonlításban.

 

"Szeretném, ha egy nap fontos lennék a szurkolóknak, de ehhez sokat és keményen kell dolgoznom. Úgy gondolom, hogy 25 évesen sokat kell még tanulnom a csapattársaimtól és az olyan nagyszerû játékosoktól, mint Paul Scholes."

 

Miközben a Dukinfield-i Astley Sports College tanulói kérdezhettek Falcaótól, a kolumbiai elmondta, hogy a múlt és jelen játékosai közül Scholes lenne az, akit leigazolna, míg Herrera Messit javasolta.

 

"Nem hangzik túl jól a Manchester United szurkolók számára, mert mindenki szereti Ronaldo-t, de én Messi-t igazolnám le" - válaszolta, mielõtt diplomatikusan meghátrált.

 

Falcao angol tudása tûrhetõ, mégis félénken válaszolt. Herrera fordította neki a különös mondatot, miközben a Sir Alex Ferguson szobor mellett lévõ 3G pályán játszottak rövid mérkõzéseket.

 

 

"Nem tudtam milyen jó akadémia van itt. Adnan Januzaj és Andreas Pereira nagyon fiatal játékosok, akik pár éven belül a csapat fontos részévé válhatnak."

 

Herrera örült a nagy tömegnek, akiket lenyûgözött a lendületével és az elõre gondolkodásával, melyet elõször a 2012-es, Athletic Bilbao elleni Európa-liga párharc során láthattak tõle.

 

"Szokatlan, nem?" – kérdezte, mikor felidézte a Bilbao 3 évvel ezelõtti kettõs gyõzelmét.

 

Herrera 4 hónap alatt négy alkalommal volt kezdõ, melybõl három mérkõzésen gólt lõtt, a negyediken pedig gólpasszt adott. A Real Zaragoza korábbi játékosa visszakerült a csapatba és már Angel di Maria és Radamel Falcao elõtt áll a házi góllövõlistán.

 

Nem nehezményezte az utóbbi idõben való mellõzését.

 

"Szeretném a csapatot segíteni. Készen állok akkor is, mikor a menedzser azt szeretné, hogy játsszak és akkor is, amikor csak csereként számol velem. Manchester United játékosként profinak kell lennem. Szerencsésnek érzem magam, hogy itt játszhatok, és mindig segíteni fogom a klubot és a csapatot egyaránt. Természetesen mindenki szeretne pályára lépni, de 25, vagy talán még több játékosból áll a keret. Nem könnyû a Manchester Unitedért játszani, de keményen dolgozok. Szeretnék játszani, a csapatot segíteni, de még ennél is jobban szeretnék mérkõzéseket nyerni."

 

Az Athletic Bilbao szurkolók szemében népszerû volt és itt is hamar a keret egyik legszimpatikusabb játékosává vált. Manchesterbe érkezése elõtt is rajongott az angol labdarúgásért és kultúráért, most elárulta, hogyan bíztatja Van Gaal a játékosokat arra, hogy szoros köteléket ápoljanak a szurkolókkal.

 

"Véleményem szerint fontos, hogy közel legyünk a szurkolókhoz, hiszen õk folyamatosan mutatják szeretetüket a klub és a játékosok felé és szerintem ez a legfontosabb dolog. Megmutatják, hogy milyen nagy klub vagyunk, milyen fontos számukra a gyõzelem, hogy jó pozícióban legyünk. Louis van Gaal mindig megkér minket, hogy legyünk közvetlenek a szurkolókkal, például autogramokat osztunk mindenkinek, aki a mérkõzés után vár ránk, mert fontosak a klub számára és ebben egyetértek a menedzserrel" - lelkesedett.

 

Talán Herrera a megfelelõ ember a csapat irányítására.


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!