Van Persie sérült, Carrick nem fog kezdeni

Louis van Gaal jó hírekrõl számolhatott be sérülés fronton csapata hétközi, Newcastle elleni bajnokiját megelõzõen, ugyanis csak Robin van Persie-re nem számíthat.


A középcsatár bokasérülés miatt továbbra is hiányzik majd a csapat összeállításakor, míg Michael Carrick kezdõként való pályára lépése valószínûtlen, azt követõen, hogy a múlt héten a kispadra már leülhetett a Sunderland ellen.

 

A Fekete Macskák elleni hazai mérkõzésen még a keretbe sem nevezte a holland menedzser Luke Shaw, Phil Jones és Victor Valdes alkotta triót, de remélhetõleg a Tyne-partiak elleni mérkõzésen már számíthat rájuk.

 

"Ezt nehéz megmondani, mivel minden edzésen fennáll annak a lehetõsége, hogy egy játékos megsérült, vagy éppen egy fáradtság specialista azt mondja, hogy nincs megfelelõ erõnléti állapotban, hogy játszhasson" - magyarázta Van Gaal a MUTV azon kérdésére, mik az esélyei a 2-0-s Sunderland elleni sikert kihagyó hármas visszatérésének.

 

"És ezt követõen úgy kell döntenem, hogy nem számítok az adott pillanatban arra a játékosra. Úgyhogy ezt nehéz megmondani, de az egyetlen sérült játékosunk Robin van Persie."

 

"Az õ sérülésével, illetve visszatérésével kapcsolatban még túl korai lenne bármit is mondani."

 

 

Lehet, hogy Carrick nem térhet vissza a pályára a gyermekkorát jelentõ északkeleten, de tapasztalata miatt a középpályás nagyon is szerepel menedzsere terveiben.

 

"Szerintem még túl korai lenne Michael Carricknek" - tette hozzá az angol játékos kezdõként való visszatérése kapcsán Van Gaal.

 

"Most már egymás után három edzésen vehetett velünk részt. Mivel a Sunderland ellen a már korábban említett három játékost nem neveztem a mérkõzésnapi keretbe, ezért leülhetett a kispadra, és ezzel kockázatot vállaltam. Csereként akár 20 percet is játszhatsz, amelyre õ is képes. Megvan ehhez a tapasztalata, ezért tettem vele kivételt. Emellett õ az egyik helyettes csapatkapitány, úgyhogy ez is a kivételezés mellett szólt, de ilyet nem gyakran teszek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!