5 dolog, amire rávilágított a Newcastle elleni gyõzelem

Vegyük sorra azt az öt tényt, melyek megfogalmazódtak a St. James’ Parkban a Newcastle felett aratott gyõzelem során, ahol a gyõztes találat Ashley Young nevéhez fûzõdik.


Ha nem is játszol jól, legalább légy szerencsés

 

Ez egy újabb, nem igazán meggyõzõ játékkal szerzett 3 pont a Unitedtõl.

 

A Newcastle három 100%-os ziccert is kialakított, és ha nincs Tim Krul késõi hibája, Van Gaal számára ez egy újabb frusztráló este lehetett volna. Ehelyett a holland szakember egy kulcsfontosságú gyõzelemmel a legjobb négy között tartotta a csapatot.

 

Félreértés ne essék róla, de a St. James’ Parkban szerzett három pont jókora szerencsének is köszönhetõ. Chris Smallingot Emmanuel Riviere 16-oson belüli buktatásáért nem sokkal a kezdés után meg is büntethették volna.

 

Ha Anthony Taylor akkor a tizenegyes pontra mutat, egész máshogy is alakulhatott volna a mérkõzés.

 

Young új szerzõdést kaphat

 

Míg Van Gaal azért küzd, hogy a Galacticos-ból kihozza a legjobbat, vagyis Angel di Mariából, Radamel Falcaóból és Robin van Persie-bõl, addig Young szárnyal.

 

Hogy mennyire is lesz fontos az õ 89. percben szerzett találata? A szezon végén kiderül.

 

Egy ilyen formában lévõ Youngot egész biztosan vissza fognak hívni az angol válogatottba is.

 

Majdnem biztosra mondható, hogy új szerzõdést fog a United ajánlani neki, ugyanis a jelenlegi szerzõdése a következõ szezon végén lejár.

 

 

Radamel Falcao viszont nem fog

 

A minap egy francia szaklap, a L’Equipe azt állította, hogy a United nem él opciós jogával, és nem véglegesíti a kolumbiai Falcao félre sikerült szerzõdését. Van Gaal egyúttal a kispadra nevezte õt a találkozóra.

 

Minden erõfeszítése ellenére a 29 éves játékos csak bajlódott, és nem érte el azt az áttörést, amit tõle elvártak volna.

 

Van Gaal minden hitét belé vetette, de ez egy elmarasztaló jelzés volt Falcao irányába, aki egész éves kölcsönszerzõdése értelmében 43 millió fontot kapott, mely kontraktus a nyár végén lejár.

 

De Gea az év játékosa

 

Nincs kétség afelõl, hogy a spanyol kapus idén is kiemelkedõ teljesítményt nyújtott a csapatban. De ez megnyilvánul abban is, hogy társai elismerésük jeleként megválasztották a PFA Év Játékosa díjra esélyesként. (PFA Év Játékosa)

 

Olyan kiemelkedõ támadó játékosok, mint Diego Costa, Eden Hazard, Sergio Aguero, vagy Harry Kane bármelyike annyira fontos szerepet töltenének be csapataikban, mint De Gea a Unitedben?

 

A Liverpool elleni meccs meghatározó lesz a United idényét tekintve

 

Kiemelkedõen fontos dátum március 22., ugyanis akkor látogat a csapat az Anfieldre, mely a szó legszorosabb értelmében egy 6 pontos találkozó lesz.

 

Brendan Rodgers csapata most fékeveszett formába lendült, és ez lehet a legkomolyabb teszt, megállítani õket Van Gaal számára.

 

De egy esetleges vereség ellenére sem kell a United számára lemondania a Bajnokok Ligája indulásáért folytatott küzdelemben, de egész biztosan ez egy lélektani fordulópont lesz Van Gaal reményeit tekintve.


ManchesterEveningNews

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!