A United véghajrás rekordjai

Mindössze 10 mérkõzés van hátra az angol bajnokságból, és minden eddiginél kiélezettebb a verseny a legjobb négybe kerülésért. A Manchester United drukkerei egyetértenek abban, hogy mindenegyes pont nagyon is számít, ebben a heroikus küzdelemben.


Bíztatóan hat, hogy a Vörös Ördögök tartják azt a figyelemre méltó rekordot, melyet a bajnokság célegyenesébe érve állítottak fel az elmúlt évek folyamán.

 

A Premier League 22 éves történetében, az utolsó 10 mérkõzéseket tekintve, a United a lehetséges 30 pontból átlagosan 21 egységet zsebelt be. Jelenleg Van Gaal fiai 53 pontot gyûjtöttek, és a pillanatnyi tabella alapján jövõre visszatérhetne a Bajnokok Ligája az Old Traffordra. Egy másik statisztikai mutatót tekintve általában 69 pont szükséges a negyedik hely megszerzéséhez.

 

Természetesen a futball sosem csak egyszerû matematikai számításokon, és átlagokon múlik, vagy épp azon, hogy ki hol áll a tabellán. A vasárnapi Tottenham Hotspur elleni hazai összecsapás lesz a csapat elsõ megmérettetése a szezonvégi versenyfutásban. Majd ezt követõen a United még pályára lép a Liverpool, Manchester City, Chelsea és az Arsenal ellen is. A mérkõzések ezen sorozata próbára teszi a csapat minõségét, és elszántságát. Marouane Fellaini szerint ez egy lehetõség, hogy a saját kezükbe vegyék a sorsukat.

 

 

"Ez egy nagy harc lesz, mert több csapat is a Bajnokok Ligájában akar játszani, és ezen csapatok közötti pontszámbeli különbségek nagyon kicsik. Így erõs végjátékot kell produkálnunk" – mondta a belga játékos az MUTV-nek, és a United Review-nak adott interjújában. "A tabellán körülöttünk lévõ csapatokkal játszani pozitív, mivel pontokat vehetsz el tõlük. 10 mérkõzésünk van hátra, és meg kell próbálnunk mindet megnyerni, mert a Tottenham, Liverpool és az Arsenal is, mind pályáznak a legjobb négy pozícióra."

 

Az álom megvalósításához a hátralevõ 10 mérkõzésen maximum 30 pont szerezhetõ. Furcsán hangozhat, de eddig a Premier League történetében csak két csapat volt erre képes, beleértve a Unitedet. A Vörös Ördögök az 1999/2000-es idényben, zsinórban 11 gyõzelemmel szerezték meg a bajnoki címet, 18 ponttal megelõzve a legközelebbi riválisukat, az Arsenalt. Ezúttal a csapat talán nem fog ennyivel az Ágyúsok elõtt végezni, de az egészen biztos, hogy Van Gaal debütálásának évében a legfõbb cél a Unitedet visszajuttatni Európa térképére.   


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!