Neville: Fellaini a tizenhatosok között él leginkább

Phil Neville a BBC Sportban írt jegyzetében felvázolta, Marouane Fellaini akkor játszik legjobban, ha box-to-box középpályás szerepkört kap a három középpályás egyikeként.


A 27 éves belga igen változatos idõket élt át a Manchester Unitednél eddig. Elsõ manchesteri szezonjában nem igazán találta önmagát és nem is tudott rendszeresen a csapatba kerülni.

 

Ám Louis van Gaal irányítása alatt a középpályás egyértelmûen átalakította karrierjét az Old Traffordon. A középpályás csereemberbõl immár a kezdõcsapat rendszeres tagjává vált.

 

Fellaini közvetlen és fizikális stílusa gyakran gondokat okoz a Vörös Ördögök ellenfeleinek, így a United képes variálni stílusát.

 

A United és az angol válogatott korábbi játékosa, Phil Neville úgy véli, Fellaini akkor képes a legjobb teljesítményre, ha box-to-box középpályást játszhat. Phil ezt írta: "Õ [Fellaini] akkor a legjobb, amikor a három középpályás közül box-to-box szerepkörrel ruházzák fel, mint ahogyan a belga válogatottban is."

 

"A poszt feladatainak része a védekezés, amit igen jól megoldott vasárnap, amikor elsõsorban a bal oldalon tûnt fel. Egybõl letámadta Ryan Masont, mikor a Spurs-nél volt a labda, amikor pedig a United birtokolta, lerázta magáról Masont és remekül találta meg az üres helyeket."

 

 

A Tottenham ellen igen hatékony volt a belga, aki a kilencedik percben megszerezte csapata elsõ gólját. Továbbá az öt szerelési kísérletébõl kettõt megnyert, míg fejpárbajok közül hét az õ sikerével zárult.

 

A teljes szezont figyelembe véve immár négy gólnál jár a Premier League-ben, csak Juan Mata(5), Robin van Persie(10) és Wayne Rooney(11) lõttek nála többet.

 

Fellaini ebben a szezonban 18 bajnoki során 58%-os hatékonysággal tüzel.


Squawka

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!