Irwin: Blind kulcsfigura lehet

Denis Irwin szerint Daley Blind sokoldalúsága miatt remek igazolás volt és a Liverpool elleni rangadón is döntõ szerepe lehet.


Blind a múlt hétvégén, a Tottenham elleni bajnokin bal bekk poszton tündökölt, valamint védekezõ középpályás poszton is remekelt, de a szezon korábbi szakaszában a háromvédõs rendszerhez is alkalmazkodott, ami miatt lenyûgözte Irwint.

 

"Daley egy jó, becsületes profi" - mondta Irwin a Red Heart United jótékonysági esemény bemutatóján. "A védelem közepén is képes játszani, ha úgy kell, bal bekként is képes, de nyilvánvalóan a legtöbbet a középpályán játszott nálunk ebben a szezonban. Úgy vélem, egy igen jó igazolás volt számunkra."

 

"Olyan játékos õ, aki nagyon jól olvassa a helyzeteket, vasárnap [a Spurs ellen] brutálisan jól játszott. Érdekes lesz látni, hogyan állítja majd össze a menedzser a Liverpool ellen csapatát, de nem lepne meg, ha ugyanaz a 11 játékos futna ki, mert nagyszerûen játszottak. Ez a menedzser döntése lesz, 1-2 visszatérõje is lesz sérülésbõl és eltiltásból, de szerintem a csapat nagyon jól szerepelt vasárnap."

 

 

Amennyiben Luke Shaw teljesen rendben lesz, úgy a holland játékos csatázhat vele a bal bekk posztért, vagy visszatérhet a középpályára, de Irwin azt szeretné, ha van Gaal nem változtatna a csapaton. "Tudom, hogy Blind képes betölteni a helyeket és remekül játszott a középpályán. Nem sûrûn szerepelt bal bekk poszton, a három belsõ védõ egyikeként sem játszott sokat, de tudjuk, hogy képes rá."

 

"Ezt a menedzsernek kell eldöntenie, de azt kell mondjam, rendkívül jól teljesített vasárnap szélsõ védõként, mint ahogy az egész védelem. Phil Jones és Chris Smalling agresszívan játszottak, nem sok helyet adtak Harry Kane-nek, és Antonio Valencia is kiváló volt a jobb bekk posztján, jó volt látni ezt."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!