Van Gaal: Fellaini egyensúlyt teremt

A United vezetõedzõje elmagyarázta, hogyan szilárdította meg helyét Marouane Fellaini a kezdõcsapatban.


A belga válogatott középpályás a legutóbbi hat találkozó során ötször a kezdõben kapott helyet, csupán a Sunderland elleni meccsen állt be csereként. A Tottenham Hotspur ellen õ nyitotta meg a gólcsapot múlt vasárnap, amely szezonbeli ötödik gólja volt.

 

Más tulajdonságokkal van felvértezve, mint a középpályán és a támadó harmadban szereplõ társai, fizikai adottságainak köszönhetõen a levegõben szintén hasznára válik csapatának. Plusz emberként számolhatnak vele a támadásoknál is.

 

 

"Olyan képességekkel van megáldva, ami miatt jelen pillanatban nagy hasznunkra válik" – magyarázta Van Gaal. "Emiatt játszik folyamatosan. Azt is lehetõvé teszi számomra, hogy meglegyen az egyensúly az együttesben, ez rendkívül fontos a menedzsereknek, akik épp a megfelelõ balanszt keresik. Egyre feljebb és feljebb játszik, mert Michael Carricknek kell mélyebben helyezkednie a pályán."

 

 

"Sokszor elmondtam már a sajtótájékoztatókon, õ az a futballista, aki megoldást jelenthet, ha szorít az idõ a riválissal szemben. Ez is közremûködik abban, amiért többet szerepel."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!