Herrera: Sikerült alkalmazkodni Van Gaal filozófiájához

A 28.9 millió fontos nyári igazolás a szezon elsõ idõszakában nehezen alkalmazkodott a holland menedzser filozófiájához, de elárulta, hogy az utóbbi idõben úgy érzi, mindez már megváltozott.


Herrera az Athletic Bilbaotól tette át székhelyét az Old Traffordra tavaly júliusban, ezzel Louis van Gaal elsõ igazolása lett, de bemutatkozó manchesteri idényében nehezére esett állandó tagságot kivívnia menedzsere kezdõcsapatában.

 

Sérülések, és a posztján fennálló versenyhelyzet okán Herrera csak hét alkalommal léphetett pályára kezdõként a szezon elsõ hat hónapjában, de azóta kulcsfontosságú szereplõjévé vált a Bajnokok Ligájáért gürizõ csapatnak - csapata legutóbbi öt mérkõzésébõl négyszer mindvégig a pályán volt.

 

A 25 éves középpályás most elárulta, arra lett kényszerítve az egykori Barcelona edzõ irányítása alatt, hogy játékával alkalmazkodjon az új elvárásokhoz, miután figyelmeztették, hogy várja folyamatosan azt, hogy labdát kapjon társaitól.

 

"Megtartjuk egymástól a tisztes távolságot. Nagyszerû fickónak tûnik, aki olyan karakterrel rendelkezik, amely már az elsõ pillanatban letaglóz, de ehhez rendelkezik a megfelelõ háttérrel is" - kezdte az El Paisnak.

 

 

"Szereti a fegyelmet, és nem hisz az öltözõn belüli egyénieskedésben, nála minden játékosnak egyformán be kell tartania a szabályokat. Velem arról szokott beszélni, hogy mit az, amit elvár tõlem."

 

"Kedveli a labdatartást, és nagyon nem szereti, ha a labdavesztést kockáztatjuk. Hosszú labdatartással teli etapokat akar, mert hiszi, hogy a csapat tagjai rendelkeznek olyan képességekkel, hogy a megfelelõ helyezkedéssel eltudjuk érni a célunkat."

 

"Tulajdonképpen kezdetben mérges volt rám, mert mindig azt akartam, hogy nálam legyen a labda, ugyanis korábban mindig ilyen volt a játékom. És nem, nekem várnom kell."

 

Herrera-t arra is megkérték, hasonlítsa össze jelenlegi, és volt menedzserét, azaz Louis van Gaal-t és Marcelo Bielsa-t, és szerinte a jelenleg a Marseille kispadján ülõ szakember sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a támadásépítésre. Ettõl függetlenül szerinte az Athletic jelenlegi edzõje, Ernesto Valverde a legkiegyensúlyozottabb szakember, akinek a keze alatt valaha is dolgozott, akinek dicsérte képességét, hogy sikerült egy jó hangulatú öltözõt kialakítania játékosai körében.

 

Amikor arról kérdezték, hogy Van Gaal és Bielsa filozófiája teljes ellentéte egymásnak, így válaszolt:

"Támadásban igen, mert Van Gaal a létszámfölényben hisz a széleken, és a háromszögekben, nem szereti, ha a labdával futunk. Bielsánál támadásnál sokkal többet volt nálunk a labda."

 

"De hisz a játékosmozgásokban, a széleken való elfutásban, és az üres területekre való betörésekben. Igazából tudtuk Bielsaról, hogy a legfõbb célja az, hogy míg az egyik szélsõ védõ a szélrõl bead, addig a másik kapura lõjön. Szeretett akár hat-hét játékossal is támadni."

 

"De igen, Bielsa és Van Gaal a labdatartás nagymesterei. Azonban számomra [az Athletic Bilbao edzõje, Ernesto] Valverde a legkiegyensúlyozottabb edzõ, mert tudja, mikor kell támadni, és mindezt hogyan tegye a csapata, tekintettel az ellenfélre és az aktuális helyzetre. Emellett õ kezelte a legjobban a játékosokat is, mert akivel együtt dolgozott, mindenki boldogan vett részt a közös munkában."

 

"És nem feledkeznék meg [Javier] Aguirre-rõl [Herrera egykori edzõje a Real Zaragozanal] sem, aki leginkább az eredményt tartotta szem elõtt, de emellett fontos volt neki a támadás is, mert mindig nyerni akart. Vagy ott van [Louis] Milla is [Herrera edzõje a spanyol U21-es válogatottnál]. Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert közülük soha senki nem hazárdírozott, én pedig kedvelem a támadó  játékot."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!