Miért Carrick a kulcsa van Gaal rendszerének?

Michael Carrick márciusban tért vissza sérülésébõl felépülve, és a 34 éves játékos létfontosságú hatással van a csapatra. Amióta visszatért, két bajnokin volt kezdõ - a Tottenham és a Liverpool ellen - és ezt jól lehetett látni ezeken a találkozókon is.


Mielõtt a United három ponttal távozott volna az Anfieldrõl, az Opta kiszámolta, a Vörös Ördögök ebben a szezonban átlagosan 2,2 pontot gyûjtöttek össze meccsenként, amikor Carrick a pályán volt. Ez 15 bajnokit jelentett. Nélküle ez a szám lement 1,6 pontra. Sõt, a liverpooli sikerrel az átlag felemelkedett 2,25-re.

 

Az elsõ ötben szereplõ többi klub ellen eddig lejátszott öt rangadó során a középpályás háromszor volt a kezdõcsapatban, minthármat megnyerte a United (a Pool ellen kétszer, az Arsenal ellen egyszer). Carras 43 percet játszott a Manchester City elleni vereség során, ám a Chelsea elleni döntetlen alkalmával nem lépett pályára. Nyolc találkozóval a vége és a City, Chelsea, Arsenal elleni rangadók elõtt a manchesteriek csapatkapitány helyettesének jelenléte nélkülözhetetlen, mutatott rá Danny Higginbotham.

 

 

"Carrick nagyon fontos volt, rendkívül fontos az a munka, amit õ csinál" - mondta a korábbi játékos az MUTV-ben. "A Liverpool ellen Smallinggal és Jones-szal alkotott egy olyan háromszöget, ami után nem kellett kontráktól tartani. Coutinho a Pool legbefolyásosabb játékosa, ám Carrick fontos szerepet játszott abban, hogy nem volt tér a középpályásaik és a csatáraik között."

 

A veterán középpályás támadójátéka is ugyanilyen fontos, mint ahogyan a közelmúltban Louis van Gaal is említette: "Olyan középpályás õ, aki képes a labdát felfelé megjátszani, amit nagyon szeretek. Mindig az a célunk, hogy többet passzoljunk elõre, mint hátra vagy oldalra. Õ képes erre. Õ az én második számú CSK-m és fontos a csapatkiválasztásom szempontjából."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!