Fellaini: Mindent meg kell tennünk a City ellen

Marouane Fellaini elmondta, a Manchester Unitednek mindent meg kell tennie ahhoz, hogy a vasárnapi városi derbin legyõzzék a Manchester City-t. Ezzel bebiztosítva, hogy jövõre a Bajnokok Ligájában indulhassanak, mesélte a Mirrornak adott nyilatkozatában.


A Vörös Ördögök, akik tavaly nem kvalifikálták magukat a kontinens-tornára, már a harmadik helyen állnak az angol bajnokság tabelláján, miután vasárnap az Aston Villa ellen bezsebelték mindhárom pontot. Aminek köszönhetõen meg is elõzték a városi riválist, akik hétfõn a Crystal Palace-tól kaptak ki.

 

A City Selhurst Parki kapitulációja volt az egymást követõ harmadik idegenbeli vereségük, és a hétvégén az Old Traffordon, egy esetleges United gyõzelemmel tovább folytatódna Manuel Pellegrini fiainak szenvedése vendégként.

 

A Kékek csapatkapitánya, Vincent Kompany szerint a vasárnapi derbi lenne a legtökéletesebb hely, és alkalom, hogy a regnáló bajnok véget vethessen vesszõfutásának, akik 2015-ben a megszerezhetõ 36 pontból, csak 18-at gyûjtöttek.

 

 

A United öt meccses gyõzelmi szériában van, és csak két alkalommal szenvedtek vereséget, mióta novemberben az Etihad Stadiumban 1-0-ra maradtak alul. Fellaini reméli, hogy csapást mérhetnek a városi riválisra.

 

"Hatalmas összecsapás" – mondta a középpályás. "Ez egy derbi, így biztosan heves vérmérsékletû lesz mind a játékosok, mind pedig a szurkolók számára."

 

"Jövõre a Bajnokok Ligájában akarunk szerepelni, így nyernünk kell a drukkereink elõtt. Mindent meg kell tennünk a gyõzelemért."

 

"Angliában minden meccs fizikálisan olyan, mint egy derbi. A derbiken még agresszívebbnek, és még keményebbnek kell lenned, ha nyerni akarsz."

 

"Természetesen mindent csak egy bizonyos kereteken belül, de Angliában az erõnlétet tekintve ez az, amiért annyira versenyképes bajnokság."

 

"Kompany egy kemény játékos, és minden bizonnyal nehéz csata lesz, majd amikor egymás ellen játszunk. Ez egy nagyszerû kihívás számunkra, de a mérkõzés megnyerése a legfontosabb dolog."


90min.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!