Manchester United 4-2 Manchester City

Helyre állt a világ rendje, a United legyõzte városi riválisát.


Nem indult jól a találkozó a Vörös Ördögök számára, a City sokkal agresszívebb játékot nyújtott a találkozó elsõ 10 percében, aminek meg is lett az eredménye. 

 

Már a 6. percben gólhelyzethez jutottak a vendégek, Daley Blind aludt be, így Navas nem volt lesen, a szélsõ egyedül mehetett kapura, lövésre szánta el magát, David de Gea azonban lábbal nagyot védett.

 

A 8. percben az egész hazai védelem összevissza rohangált, Antonio Valencia lemaradt emberérõl, Chris Smallingnak így ki kellett tolódnia jobb szélre, ráadásul a tizenhatosra betörõ Silvával nem futott vissza Juan Mata, így a Kékek spanyolja beadhatott a kapu elé, ahol Agüero állt és könnyen passzolt a kapuba. Phil Jones szintén a védelmi káoszt növelte borzalmas helyezkedésével.

 

Tíz percnyi erõs játék után a City megtorpant, köszönhetõen a United egyre jobb játékának, mely hamar kifizetõdõvé vált, hiszen hat perccel a bekapott gól után kiegyenlített Ashley Young, aki egy balról érkezett labdát kotort Hart kapujába, miután szerencsésen elé pattant a játékszer.

 

 

Az egyenlítés egyértelmûen Louis van Gaal gárdáját dobta fel és fokozatosan növelte mezõnyfölényét a csapat. Ennek ellenére a vendégek elõtt adódott két lehetõség, elõbb Silva került helyzetbe, de Mata szerelte az utolsó pillanatban, majd Blind újbóli beragadása után de Geának kellett kirohannia a kapuból és lábbal mentenie.

 

Még 30 perc sem telt el, amikor egy szép, baloldali játék végén Young a tizenhatos sarkáról tekert a hosszúra, ahol Marouane Fellaini fejét találta meg, a belga pedig négy méterrõl nem hibázott, vezetéshez juttatta a Unitedet.

 

 

A lescsapda továbbra sem mûködött valami fényesen a hazaiaknál, Smalling kétszer is lassan reagált ilyen helyzetben, de elõbb de Gea, majd Valencia zárta le az ellenfél támadását remek megoldással.

 

Fordulás elõtt még egy hazai kontrát figyelhettünk meg, ám a szép labdajáratás végén Valencia beadását nem érte el Fellaini.

 

Szünet után minden ott folytatódott, ahol 15 perce abbamaradt, hiszen a rekordbajnok dominált és az 52. percben közel járt ahhoz, hogy növelje elõnyét. Az egész meccsen nagyon keveset mutató Wayne Rooney egyik említésre méltó megoldása - egy szabadrúgás - után Hart védett nagyot, a kipattanót Young lõtte a kapu elé, onnan Michael Carrick elé került a játékszer, lövése azonban kijött a kapusról és végül nagy kavarodás után menteni tudtak Kompany-ék.

 

Hét perccel késõbb Mata adott kiváló labdát Youngnak, aki a 11-es pont környékérõl, teljesen üresen fejelhetett, de a megoldáson látszott, hogy õ nem fejjel a legveszélyesebb.

 

Bõ egyórány játék után Silva szabadrúgását Demichelis bólintotta középre, Fellaini mentett saját kapuja elõterébõl, majd hat perc múlva részben az õ közremûködése révén növelte elõnyét a jobbik manchesteri csapat. A belga remekül szerzett labdát az ellenfél térfelén, Blind továbbított Rooney-hoz, aki a meginduló Matát hozta nagyszerû helyzetbe, a spanyol nem hibázott, Hart lábai között lõtt kapuba, 3-1-re módosítva az állást. Csak annyi szépséghiba volt az akcióban, hogy Mata már lesen volt, de a játékvezetõ nem fújt, így a gól érvényes lett.

 

 

Szerencsére nem álltak le Youngék, a szélsõ egy kiváló szabadrúgást tekert középre, Smalling érkezett és közelrõl fejelt a kapuba, ezzel már 4-1 volt az állás.

 

 

Van Gaal cserékre szánta el magát, Jones, Mata és Fellaini is pihenõt kapott, helyettük Marcos Rojo, Angel Di Maria és Radamel Falcao folytatta. 

 

Az összecsapás végére emberhátrányba kerültek a Vörös Ördögök, Carrick sántikált le a pályáról, és mivel már nem volt csere, 10 emberrel fejezte be van Gaal csapata a találkozót.

 

Az emberelõnyt sikerült kihasználnia a Pellegrini-együttesnek, Zabaleta passza után Agüero megszerezte második gólját is, ám ahelyett, hogy a City felpörgött volna és megpróbált volna újabb gólt, gólokat elérni, úgy tûnt, már feladták a harcot a játékosai.

 

Összességében a United jóval jobba teljesítményt nyújtott ellenfelénél, az egyenlítés után végig kézben tartotta a találkozót, remek gólokat szerzett és szinte biztossá vált, hogy jövõre ott lehet a Bajnokok Ligájában.

 


Premier League, 32. forduló
Manchester United 4-2 Manchester City
Old Trafford, 75313 nézõ

 

Vezette: Mark Clattenburg

 

United: De Gea - Valencia, Smalling, Jones(Rojo 75.), Blind - Carrick - Herrera, Mata(Di Maria 80.), Fellaini(Falcao 83.), Young - Rooney
Nem használt cserék: Valdes, McNair, Rafael, Januzaj

 

City: Hart - Zabaleta, Kompany(Mangala 46.), Demichelis, Clichy - Navas(Lampard 73.), Touré, Milner(Nasri 62.), Fernandinho, Silva - Agüero
Nem használt cserék: Caballero, Dzeko, Kolarov, Fernando

 

Gólszerzõ: Young 14', Fellaini 27', Mata 67', Smalling 73' illetve Agüero 8', 89'

 

Sárga lap: Milner, Silva, Kompany

 


ManUtdFanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!