Van Gaal: Szurkolóink megérdemelték a gyõzelmet

Louis van Gaal szerint minden Manchester United szurkoló megérdemli, hogy kiélvezze a derbin szerzett gyõzelmet, és kijelentette, elégedett, hogy szurkolóik 'csalódottság nélkül sétálhatnak végig a város utcáin'.


A Vörös Ördögök menedzsere csak dicsérõ szavakkal tudta illeti az Old Trafford közönségét töretlen támogatásukért, amelyet a csapat számára nyújtottak elsõ manchesteri szezonja során, kiemelve, hogy mindvégig mögöttük álltak, akár rossz, akár jó idõszakát élte a csapat. Vasárnap késõ délután több mint 75 ezren lehettek szemtanúi, amint hátrányból talpra állva fordítottak, és legyõzték a városi rivális Manchester City együttesét, Van Gaal pedig érthetõ módon parádés hangulatban adott exkluzív nyilatkozatot az MUTV-nek a mérkõzést követõen.

 

"Gyakran sikerült megmutatnunk, milyen erõs karakterrel rendelkezünk" - mondta a holland szakember, miután a United talpraállásáról kérdezték, ugyanis a városi rangadón már korán hátrányba kerültek Sergio Agüero góljának köszönhetõen.

 

"Ezt már többször megjegyeztem a játékosaimnak, mert minden meccsen megfigyelhetõ, hogy nagyszerû harciszellemrõl tanúbizonyságot téve mindig egészen az utolsó pillanatig harcolunk, és pontosan ugyanezt tettük most a City ellen is."

 

"Természetesen nagyon elégedtt vagyok a szurkolóinkkal, mert akkor is mellettünk voltak, amikor az eredményeink nem voltak túlzottan fényesek, de most már sikerül õket ebben a tekintetben is megfelelõen kiszolgálnunk. Boldog vagyok amiatt, hogy a szurkolóink most csalódottság nélkül sétálhatnak végig a város utcáin!"

 

 

Van Gaal idõt szakított arra is, hogy kiemelje a Sky Sportsnál a mérkõzés legjobbjának választott Ashley Young játékát, aki azt követõen, hogy kiegyenlített, a csapat további három góljából kettõt is elõkészített, és nem ment el szó nélkül Marouane Fellaini mellett sem.

 

"Ashley volt a mérkõzés legjobbja, azt hiszem teljes joggal. Ha nekem kellett volna választanom, én is õt jelöltem volna" - tette hozzá.

 

"Fellaini is nagyon fontos láncszem volt csapatunk játékában, és nagyon elégedett vagyok, hogy õ játszik a Manchester Unitedben, nem pedig más."

 

"Liverpoolban az elsõ félidõben tudtunk dominálni, itt azonban nem így volt, mert a Manchester City jobban kezdett. De aztán hamar visszajöttünk a mérkõzésbe, többé-kevésbé David de Gea gólpassznak beillõ felszabadításának köszönhetõen, amibõl aztán Ashley Young szerzett gólt."

 

"Ebbõl önbizalmat merítettünk, és sokkal jobban megtudtuk valósítani azt, amit elõre elterveztünk. A második félidõben nagyon jól, gyors iramban tudtunk játszani. Nagyon elégedett voltam a második félidei játékunkkal."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!