Smalling domináns teljesítményüket élteti

Chris Smalling úgy érzi, a Manchester United teljesen megérdemelten gyûjtötte be a három pontot, miután 4-2 arányban legyõzték vasárnap a városi rivális Manchester City-t.


A védõ a Vörös Ördögök utolsó találat szerezte fejjel az Old Traffordon, mielõtt Sergio Agüero a mérkõzés legvégén még szépített volna, amellyel hozzásegítette Louis van Gaal legénységét sorozatban hatodik bajnoki gyõzelmükhöz.

 

Smalling véleménye szerint csapata a mérkõzés kezdetén bealudt, azt követõen azonban végig kézben tartotta a mérkõzés irányítását, és megérdemelten gyõztek, hazai pályán 2012 óta elõször.

 

"Nem adtuk teljesen magunkat az elsõ 15 percben, de onnantól kezdve uraltuk a játékot" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Amikor félidõben az öltözõbe mentünk, Giggsy azt mondta, azáltal, hogy fordítani tudtunk, megmutattuk milyen karakterrel rendekezünk, de a második félidõben a földön kell játszanunk, és kevesebb rizikót kell vállalnunk."

 

"Egy kicsit óvatosak voltunk, és nem próbáltunk annyira elõrejátszani a védelembõl, de a második félidõben is nagyon jól ment a játék, és végig kézben tartottuk az eseményeket."

 

"Hatalmas dolog sorozatban hat mérkõzést megnyerni. Szerintem a legtöbb ember az egyik, ha nem a legnehezebb sorsolásként tekintett a miénkre, de ha olyan csapatok ellen játszol, mint a Tottenham vagy a Liverpool, és gyõzöl, akkor azok igazán hat pontos összecsapások. Hihetetlen különbséget jelent, emellett pedig óriási önbizalmat is lehet meríteni ezen csapatok legyõzésébõl."

 

 

Smalling szinte észrevétlenül robbant be a tizenhatos elõterébe Ashley Young baloldali szabadrúgásánál a 73. percben, fejesénél pedig Joe Hart már tehetetlen volt, így megszerezte szezonbeli negyedik találatát.

 

Az angol válogatott játékosnak örömére szolgált, hogy hozzájárulhatott a gyõzelemhez, az Old Trafford közönségét pedig dicsérõ szavakkal illette, amiért kivették részüket az emlékezetes eseménybõl.

 

"Szerettem volna gyors beindulással érkezni a labdára; készen álltam rá, hogy elfejeljem a labdát, ami végül el is döntötte a találkozót" - tette hozzá.

 

"Ezzel szerintem egy újabb lépést tettünk elõre, emellett pedig folytattuk jó formánkat; elõre tekinthetünk a tabellán, nem pedig magunk mögé."

 

"Már a bemelegítéstõl kezdve érezni lehetett a stadionban uralkodó különleges hangulatot. A szezon elsõ felében kikaptunk a Citytõl, úgyhogy a mai nap kiemelkedõ jelentõségû volt, és szerintem ebbõl a szurkolóink is kivették a maguk részét."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!