Carrick: Meddig játszhatok még

Michael Carrick az MUTV-nek adott interjút a héten, mely részleteit az alábbiakban olvashatjátok.


A Vörös Ördögök kapitányhelyettese elmondta, hogy karrierjében fontos mérföldkõ volt észak-keleti neveltetése valamint az, hogy 15 évesen Londonba költözött. Ezek a momentumok tették azzá a játékossá, akit ma a pályán láthatunk és jelenleg egy felbecsülhetetlen értékû játékosa a Manchester United csapatának.

 

Michael most 34 éves és sokat gondolkozik, mi legyen a pályafutásával, hogy mit hoz számára a jövõ. Célja egyértelmûen az, hogy minél tovább minél fittebb tudjon maradni és játszhasson. Az MUTV pedig most 6 pontba szedi nektek Michael válaszait.

 

 

1. "Én csak arra vágyom, hogy focizhassak. Sokat hangoztatott mondat ez anglia észak-keleti részén nevelkedett gyerekek szájából, ahonnan rengeteg tehetséges fiatal került a rivaldafénybe. A fiatal Michael Carrick esetében sem volt ez másként. "Anyukám sokszor mesélte, hogy kiskoromban minden gondolatom a foci körül forgott. Ha elvitt egy játékboltba az elsõ mindig a labda volt. A kezdetektõl fogva."

 

2. "Elsõ alkalommal elsírtam magam a focipályán. Ez a Wallsend Boys Club volt Newcastleben. Szombat este volt egy csapatgyûlés. Voltak idõsebb gyerekek is a pályán, valamint édesapám és nagypapám is ott volt a pálya mellett. Elsõre kicsit sok volt ez nekem, fõleg, hogy még kaptam is egyet, de persze semmi bajom nem lett."

 

3. "Apu a Middlesbrough-ban játszott. A tartalék csapatban, balhátvédet. Middlesbrough nincs messze Newcastletõl, de apu mindig is otthon szeretett volna játszani, így csak helyi szinten maradt meg neki a foci. Mindig azt mondta, hogy jó játékos volt. Egy bizonyos ideig jobb is volt mint én. Persze egy idõ után be kellett ismernie, hogy ez már nem feltétlen igaz. De azért: Hajrá Apa!"

 

4. "15 évesen Londonba költöztem. Ez meghatározó része volt pályafutásomnak. A West Ham csapatába sikerült bekerülni. Az elsõ 3-4 hónap nagyon kemény volt. Egyedül, sokszor megfordult a fejemben, hogy mit keresek én itt. Nagyon jó lett volna akkoriban egy mobiltelefon, mert nagy volt a távolság. Ma már ezeket a dolgokat természetesnek vesszük, de akkoriban másként volt. Hirtelen nagy lett a világ és gyorsan fel kellett nõni."

 

5. "Nem cserélném el a focit semmiért. Maximum, ha F1-es pilóta lehetnék. Lehet ez még majd egy szakmai váltást eredményezhet a motorsport világába labdarúgókarrierem végén? Szeretem a sportágat, bár jelenleg nem én vagyok a legnagyobb rajongó. Szeretek pihenni is és ilyenkor megnézek egy-egy futamot. Jelenleg azonban a foci számomra a munka. Ez jelent mindent. Az ember persze mindig arra törekszik, hogy egyensúly legyen az életében, fõleg ahogy öregszik."

 

6. 33, vagy 34 évesen már nem úgy reagál a tested dolgokra, ahogy korábban. Hosszú pályafutást szeretnék, mely érdekében minden tõlem telhetõt megteszek. Igyekszem helyesen élni, vigyázni magamra. Fittnek érzem magam, talán fittebbnek, mint valaha. Abban nem vagyok biztos, hogy olyan sokáig mint Giggsy, az õ nyomdokaiba lépni szinte lehetetlen. De igyekszem tanulni tõle és Scholestól is. Sok minden segít ebben. A jóga, edzés, a helyes étrend. Mindezek együtt remélem lehetõvé teszik számomra, hogy elérjem amit szeretnék. És persze a mosolygás. Mosolyogni kell mindig."


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!