Blind: Harcolni fogunk a bajnoki címért... jövõre!

Daley Blind elmondása szerint nem lehet kérdéses, hogy a Manchester United a következõ szezonban már a Premier League bajnoki címéért lesz harcban.


A holland játékos kulcsszerepet vállalt a csapat sorozatban szerzett hat gyõzelmében, amely során többek között a Tottenham, a Liverpool és a Manchester City is áldozatul esett a Vörös Ördögök menetelésének.

 

A sikerek okán a Manchester United jelenleg a harmadik helyen áll a bajnoki tabellán, egy ponttal a második helyezett Arsenal mögött, szombaton pedig a listavezetõ Chelsea-nél vendégszerepelnek. Bár egy esetleges gyõzelem öt pontra csökkentené a különbséget a londoniakkal szemben (akiknek van még egy elmaradt mérkõzésük is), Blind most arra fókuszál, hogy egy erõs véghajrát követõen a következõ szezonban már reális eséllyel pályázhassanak a bajnoki aranyérem elhódítására.

 

"A Manchester United mindig is egy olyan klub volt, amely harcban állt a bajnoki cím megszerzéséért, úgyhogy könnyû a válasz" - mondta Blind újságírók azon kérdésére, hogy a csapat jövõre ott lesz-e a Premier League trónjáért tülekedõk között.

 

"Amikor játszol, mindig egyre jobb és jobb akarsz lenni, ha pedig megnézzük, hogy mi miként teljesítettünk az utóbbi idõben, elmondható, hogy sokat fejlõdtünk. Ez a folyamat továbbra is tart, és mi egy nagyon egységes csapatot alkotunk, ez pedig fontos dolog. Ezt az utat kell folytatnunk, és észben kell tartanunk, hogy minden mérkõzés egy döntõvel ér fel."

 

 

Blindet kérdezték arról is, a vasárnap a Manchester City felett aratott gyõzelmük egyfajta hadüzenetként is értelmezendõ-e a riválisok számára.

 

"Természetesen, hiszen más csapatok is láthatták, de nekünk magunkkal kell foglalkoznunk most ebben a szezonban, a saját meccseinkre kell koncentrálnunk, aztán majd meglátjuk ez mit hoz számunkra."

 

Manchester vörös felében most önbizalomtól duzzadva, és top négy elleni eredményeket összesítõ táblázat élén állva készülhetnek a Chelsea vendégszeretetére. Blind elégedett a csapat rangadókon elért mérlegével, de kijelentette, hogy játékostársaival együtt minden hátralévõ mérkõzésüket egyformán fontosan kell kezelniük.

 

"Nem kell a Chelsea, vagy bárki más felé tekintgetnünk - a saját mérkõzésünkre kell csak koncentrálnunk. Magunkra kell odafigyelnünk. A végéig minden mérkõzésünk egy fináléval ér fel, és hinnünk kell magunkban."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!