Van Gaal: José és én a trófeákért élünk

A Manchester United menedzsere, Louis van Gaal hiszi, ugyanolyan sikerre éhes, mint Chelsea-s kollégája, José Mourinho.


A két taktikus szombaton egymással néz majd farkasszemet a Stamford Bridge-n, és mivel a Barcelonánál már dolgoztak együtt, így vannak hasonlóságok hitvállásukban, és a siker keresésében. Bár Phil Jones, Marcos Rojo, Daley Blind és Michael Carrick hiánya mindenképpen hátrányosan érinti, Van Gaal örömmel veszi a lehetõséget, hogy csökkenthetik hátrányukat a Premier League listavezetõjével szemben.

 

"Ez még a nagynál is nagyobb kihívás" - kezdte a holland menedzser.

 

"Elõször is, a Manchester United nem igazán tud felmutatni erõs mérleget idegenben, másrészt a Chelsea otthon nem igazán kap ki. Úgyhogy nagyon nehéz lesz."

 

"A Chelsea otthon fogadhat minket, de szerintem õk megelégednének egy döntetlennel is. Mindazonáltal természetesen szeretnék legyõzni a Manchester Unitedet, és mi is õket."

 

Van Gaal elárulta, számára a trófeák és a címek jelentik a legtöbbet, ebben pedig nem különbözik portugál kollégája, José Mourinho se tõle.

 

 

"Szerintem ezt már õ is, és én is elmondtuk, hogy 'a trófeákért élünk'" - jelentette ki a 63 éves szakember.

 

"Ezek lebegnek a szemünk elõtt. Csak egy dolog elégedettséget számunkra - ha címet nyerünk. Ha második, vagy harmadik vagy, játszhatsz a Bajnokok Ligájában, de a bajnoki cím jelenti az igazi elismerést és sikert."

 

"Ez egybeforr a neveddel, éppen ezért akarnak a menedzserek mindenáron trófeákat nyerni. Ha sikerül elérned ezt a célt, boldog lehetsz. Az, hogy mindezt a célt fiatalokal érjem el, az egy másik nagyon fontos célomat képezi. Ezért vagyok még mindig menedzser, mert még mindig szeretek fiatal játékosokkal együtt dolgozni, és segíteni õket karrierük fejlõdésében."

 

A Vörös Ördögök menedzsere hasonlóképpen járt el Mourinhoval a Barcelona élén, segítve a most már a Kékek élén álló edzõ karrierének kiteljesedését.

 

"Õ egy nagyon jó edzõ. Nagyon jól olvassa a játékot. Képes csapatot kovácsolni egyéniségekbõl, akik hallgatnak rá és kedvelik õt. Egy klubnál nagyon fontos a kohézió, ezt õ pedig mindig eléri."

 

"Nem hiszem, hogy õ más ember lenne, mint akit látunk a TV-ben. A menedzser szerepkörében néha úgy kell cselekedned, ahogyan õ teszi. Õ egy szerény fickó, pedig ezt kevesen tudnák róla elképzelni. Ez sajnálatos."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!