Everton 3-0 Manchester United

A Vörös Ördögök labdabirtoklása semmit nem ért, a liverpooliak remek taktikával biztosan nyertek.


Nagyon rosszul indult a találkozó a manchesteriek számára, hiszen egy kontrát követõen már az ötödik percben elõnybe került a hazai csapat, McCarthy volt eredményes, aki közelrõl kotorta be a labdát a United kapujába.

 

Két percre rá kiegyenlíthetett volna Marouane Fellaini, de 17 méterrõl leadott lövése kapu fölé szállt.

 

Bár a Vörös Ördögök labdabirtoklásban ellenfelük fölé nõttek, mégis az történt a pályán, amit az Everton akart. Martinez csapata ugyanis átadta a területet a Unitednek és kontrákra épített. Ezekbõl 1-2 alkalommal sikerült is veszélyt jelenteniük a hazaiaknak, míg a rekordbajnoktól csak kisebb helyzetekre futotta.

 

Daley Blind, Chris Smalling és Ashley Young is próbálkozott, ám nem sikerült egyiküknek sem a gólszerzés. Nem úgy a másik oldalon Stones-nak, aki egy jobboldali szöglet után csúsztatott a kapuba, megduplázva csapata elõnyét.

 

A bekapott gól megfogta Rooney-ékat, és egyáltalán nem tudtak veszélyt okozni Tim Howardnak a hátralévõ tíz percben.

 

A második félidõ elején cserélt Louis van Gaal, a sárga lappal játszó Fellaini helyett Radamel Falcao folytatta. Hogy mennyire is hiányzott a belga középpályás, azt tökéletesen látni lehetett a 45 perc alatt, hiszen senki nem volt, aki fent meg tudta tartani és meg tudta játszani a labdákat.

 

Az egész csapat játékában semmi tûz nem látszott, bár lövések néha elsültek, ezek semmi gondot nem okoztak Howardnak.

 

Van Gaal cserélt, Angel Di Maria jött be Juan Mata helyére, ám az argentin sem tett jót a csapatjátéknak, sõt...

 

Negyedóra volt hátra, amikor az egész manchesteri védelem megállt, mert Lukaku lesen volt. A csatár ment a labdáért, majd megállt, ezzel megzavart mindeniit, Mirallas azonban lecsapott a labdára és de Gea mellett kapuba lõtt.

 

A United mai játékát a meccs végéhez közeledve két momentum tökéletesen jellemezte. Egyik Falcao gólja volt, mely egy ártatlan szituáció után született és les volt, így érvénytelenné vált, a másik pedig az, amikor Rooney becsúszott csapattársára és még a csapatkapitány sérült le.

 

A végére még Mirallas dolgoztatta meg David de Geát, aki szépen nyújtózott és hárított.

 

A szurkolók szerencséjére Marriner lefújta a mérkõzést, amely a manchesteriek õszi teljesítményébe illett. Gyengébbnél gyengébb egyéni teljesítmények, erõtlen középpálya és támadójáték után nem született csoda, hiszen a jobbik csapat nyert.

 

 

Premier League, 34. forduló
Everton 3-0 Manchester United
Goodison Park

 

Vezette: André Marriner

 

Everton: Howard - Coleman, Stones, Jagielka, Baines - Barry - Lennon, Barkley(Naismith 87.), McCarthy, Osman(Mirallas 68.) - Lukaku(Koné 86.)
Nem használt cserék: Robles, Besic, Alcaraz, Garbutt

 

United: De Gea - Valencia, Smalling, McNair, Shaw - Blind - Mata(Di Maria 62.), Herrera, Fellaini(Falcao 46.), Young - Rooney(van Persie 87.)
Nem használt cserék: Valdes, Blackett, Januzaj, Pereira

 

Gólszerzõ: McCarthy 5', Stones 35', Mirallas 74'

 

Sárga lap: Fellaini, Shaw

 


ManUtdFanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!