Blind: Idén top4, jövõre bajnoki cím a cél

A Manchester United holland játékosa elismerte, jövõre mindenképpen trófeákért kell harcolnia a klubnak, de abban biztos, hogy jövõre indulhatnak a Bajnokok Ligájában.


A sokoldalú játékos egyike volt azoknak, akikre a nyáron érkezõ Louis van Gaal összességében több mint 150 millió fontot költött a nyári átigazolási szezonban.

 

Ha számszerûsítve kellene megítélni Blind elsõ Old Traffordon töltött szezonját, akkor valószínûleg ugyanolyan értéket kapna, mint az egész csapat. Néhány biztató teljesítmény, lelkesítõ fejlõdés, vegyítve néhány erõtlen, vagy kilátástalan produkcióval.

 

A múlt hónapban a United szoros küzdelemben 1-0-ra kikapott az azóta már bajnokká avanzsáló Chelsea-tõl a Stamford Bridge-n, és azóta már 18 pont választja el õket egymástól.

 

Míg az egykori Ajax-nevelés elismeri, játékostársaival idõre volt szükségük, hogy alkalmazkodjanak Van Gaal módszereihez, a Vörös Ördögök célja továbbra is egy nagy trófea elhódítása lesz a következõ szezonban, és bíznak benne, hogy letudják taszítani trónjukról a londoni Kékeket.

 

"Szerintem a következõ szezonban harcban leszünk a trófeákért, mert egy olyan klubnak, mint a Unitednek csak ilyen célokért szabad harcolnia" - kezdte.

 

"Természetesen szeretnénk megnyerni a bajnokságot, ez a legfontosabb dolog."

 

"Nagy különbséget jelent, ha egy olyan edzõ irányítja a klubot, mint Louis van Gaal. Szerintem ezt mára már mindenki felismerte."

 

 

A sorozatban elszenvedett vereségek kétségessé tették a manchesteriek számára, hogy egy év kihagyást követõen ismételten tudják-e magukat kvalifikálni a Bajnokok Ligája küzdelmeibe.

 

Pedig az idei szezon legfõbb céljaként éppen ez került meghatározásra, és amennyire segítené ez a klub financiális helyzetét, olyannyira lenne hatással a jövõ évi célokra, ha sikerülne elkerülni az Európa-ligát.

 

Úgy tûnt, azzal, hogy a múlt héten a Liverpool vereséget szenvedett a Hull Citytõl, a 4. helyért folytatott harcban végleg elbuktak, ám a Vörös Ördögök magukra engedték a Mersey-partiakat, és a QPR elleni hétvégi gyõzelmükkel Brendan Rodgers fiai már csak négy pontra vannak lemaradva három mérkõzéssel a szezon vége elõtt.

 

Miután a Manchester United még idegenben látogat a Crystal Palace-hoz, és otthon fogadja az Arsenal-t, így nem lesz egyszerû dolguk a negyedik hely bebiztosítását illetõen. Ettõl függetlenül azért õk vannak kellemesebb helyzetben, tekintve, hogy a Liverpool még a Stamford Bridge-n is vendégszerepel majd.

 

Blind a fontossági sorrend legelejére a csapatszellemet tette abban a kontextusban, hogy mi segített a Unitednek a hullámhegyek és -völgyek közötti változás elviselésében ebben a szezonban. Hite pedig töretlen azt illetõen, hogy jövõre már Európa legrangosabb stadionjaiban játszhat a csapat.

 

"Nagyon fontos, hogy az egész szezon során összetartottunk csapatként, még akkor is, amikor nem minden úgy történt, ahogyan mi szerettük volna" - tette hozzá.

 

"Magabiztos vagyok, és a csapat is nagyon magabiztos. Néhány hete a rangadók elõtti sorozatot megelõzõen azt mondtuk, hogy mindegyik felér egy döntõvel - ez pedig azóta se változott."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!