De Gea maradása elõidézheti Falcaoét is

Radamel Falcao jövõje a Manchester Unitednél attól függhet, hogy David de Gea meghosszabbítja-e szerzõdését az Old Traffordon.


Mind Falcao, mind pedig David de Gea esetében Jorge Mendes látja el a játékosügynöki teendõket, az utóbbi hetekben a Manchester United pedig intenzívebb fokozatra kapcsolt a spanyol portás megtartásának eléréséért.

 

Falcao, aki január 31. óta gólképtelen, annak érdekében, hogy mindezt a klub elérje Mendesnél, akár része is lehet a megállapodásnak, és így egy újabb szezont tölthetne Manchesterben.

 

Unitedhez közeli források kijelentik, 27 mérkõzésen szerzett 4 gólja ellenére a kolumbiai támadó távozása egyáltalán nem biztosra vehetõ, és nagyban függ, miként alakul David de Gea szerzõdéshosszabbítási procedúrája.

 

Falcao a 2009/2010-es szezon óta nem szerepelt a Bajnokok Ligájában, Mendes pedig eltökélt, hogy mindezt újra elmondhassa ügyfelérõl a következõ szezonban, erre pedig alkalmat biztosíthatnak a Vörös Örödögök, akik jelen állás szerint pole pozícióban vannak ahhoz, hogy odaérjenek a Premier League 4., még BL-selejtezõt érõ helyére.

 

Az egyelõre még nem tisztázott, hogy Louis van Gaal, aki több beleszólással rendelkezik a klub játékospolitikájába, mint David Moyes, és az utóbbi hetekben nem éppen hízelgõen beszélt Falcaoról, miként vélekedik a csatár megtartásának lehetõségérõl.

 

A United célja az lehet a nyári átigazolási idõszakban, hogy célpontjai többségét még július elõtt megszerezzék, így a csapattal tarthatnának a felkészülési túrára. Eközben Falcao Kolumbiával válogatott kötelezettségek elé néz a Copa American, csakúgy, mint Marcos Rojo és Angel Di Maria, amely sorozat majd július 4-én fejezõdik be. A United elsõ felkészülési mérkõzésére 13 nappal késõbb, Seattle-ben kerül sor.

 

 

Van Gaal a múlt hónapban felfedte, a Manchester United "rengeteg pénzt" ajánlott a 24 éves David de Gea-nak, amely úgy tudni, hogy elérheti a heti 200 ezer fontos fizetést is, és Mendes, aki Cristiano Ronaldo 2003-as Manchesterbe igazolása óta gyümölcsözõ kapcsolatot ápol a klubvezetéssel, valószínûleg figyelemmel lesz arra, hogy ne szegüljön ellen a klub érdekeinek, és engedje, hogy ügyfele jövõ nyáron már ingyen távozhasson szerzõdése lejártával.

 

Úgy tudni, hogy De Gea 2011-es, 18.9 millió fontért történõ átigazolása csúszott, így Mendes, aki ez idõ alatt gyorsan szerzõdést kötött, hogy képviselhesse a kapus ügyeit, átvéve azokat az egykori ügynöktõl, Hector Rincontól, üthette nyélbe a nagy összegû transzfert.

 

Érdekes egybefonódás egyébként, hogy a Manchester United állítólag hosszú idõn keresztül figyelte az Athletic Bilbao védõje, Aymeric Laporte játékát, akit úgy tudni, hogy szintén Mendes képvisel már, miután korábbi ügynökét novemberben leváltotta.

 

De Gea új szerzõdése tartalmazhat kivásárlási záradékot, bár bizonyos United játékosokban felmerült az az érzés, hogy a spanyol formája alaposan visszaesett, mióta visszatért a válogatott mérkõzések miatt tartott szünetrõl.

 

 

De Gea gondatlansága miatt lõhetett gólt Christian Benteke, a Chelsea gyõzelmével záruló 1-0-s mérkõzésen pedig Eden Hazard adott neki könnyedén kötényt, mielõtt az Everton kínálta volna meg három góllal a Goodison Parkban.

 

Ettõl függetlenül a spanyol válogatottban is egyre több szerepet kapó játékos az egyik legnagyobb esélyes, hogy immáron sorozatban másodszorra a Sir Matt Busby Év játékosa címet elnyerje, emellett pedig a Professzionális Futballisták Szövetsége (PFA) Év csapatába és beválasztották.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!