Egyre közelebb a United a világ legértékesebb klubja címhez

Ebben a szezonban tovább csökkentette hátrányát a Manchester United a Real Madridhoz és a Barcelonahoz képest, már ami a világ legértékesebb klubja rangsort illeti, jövõre pedig akár meg is elõzheti a spanyol gigaklubokat.


Az elõzõ szezonban Bajnokok Ligáját nyerõ Királyi gárda sorozatban harmadszorra ülhetett fel a Forbes magazin által készített legértékesebb futballklubok listájának képzeletbeli trónjára 2.13 milliár fontos eredménnyel, és 489 millió fontos bevétellel, amely a világ összes sportcsapatát tekintve is a legmagasabb szám. Második helyen a Barcelona végzett 2.07 milliárd fonttal, de azt mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy mindkét La Liga-alakulat értéke csökkent.

 

Ezzel szemben a Manchester Unitednél a Forbes jelentése szerint tíz százalékos növekedés volt megfigyelhetõ, amely 2.03 milliárd fontos értéket jelent számukra.

 

 

Egyetlen klub sem tud felmutatni olyan szponzori hátteret, mint a Vörös Ördögök, akik például csak az amerikai Chevrolet autógyártótól éves szinten 53 millió fontot kapnak mezszponzori szerzõdésük fejében.

 

Ráadásul a követketkezõ idényre a pénzeszsákba már az Adidasszal kötött 750 millió font összértékû gigamezgyártói szerzõdésbõl is csurran-cseppen majd - a "globális technikai szponzori  és duális márkalicensz megállapodás" 10 évig tart majd.

 

A Unitednél úgy tartják, hogy ez a sport legnagyobb értékû mezgyártói szerzõdése, amely elõsegítheti a Real Madrid és a Barcelona lekörözését, különösen ha hozzávesszük a 2016-tól érvénybe lépõ, három évre összesen 5.136 milliárd fontos hazai tv-közvetítésebõl származó összbevétel rájuk esõ részét is.

 

A Premier League csapatai közül a top20ban a Manchester United mellett még hét klub szerepel, sorrendben a Manchester City, a Chelsea, az Arsenal, a Liverpool, és õket követi a Tottenham, a Newcastle és a West Ham.

 

A top 10 legértékesebb futballklub a Forbes magazin listáján:

1) Real Madrid (2.13 milliárd £)
2) Barcelona  (2.07 milliárd £)
3) Manchester United (2.03 milliárd £)
4) Bayern München (1.54 milliárd £)
5) Manchester City (905 millió £)
6) Chelsea (898 millió £)
7) Arsenal (859 millió £)
8) Liverpool (644 millió £)
9) Juventus (549 millió £)
10) AC Milan (508 millió £)


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!