14 százalékos bevételvisszaesés a harmadik negyedévben

Szignifikáns visszaesés volt tapasztalható a Manchester United bevételeiben a harmadik üzleti negyedév során, köszönhetõen a Bajnokok Ligája küzdelmeibõl való kimaradásnak.


Ahogy arról már beszámoltunk, Ed Woodward, a Manchester United ügyvezetõ-igazgatója, illetve a klubvezetés elégedett az elsõ manchesteri szezonját töltõ Louis van Gaal munkásságával, amiért visszakormányozta a csapatot a Bajnokok Ligájába.

 

A klub harmadik negyedéves üzleti eredményeinek prezentálásakor Woodward elmondta, a holland menedzser elérte a kinevezésekor kitûzött célt, és a csapat minimum a Bajnokok Ligája play-offjában indulhat, emellett pedig a financiális jövõjük is rózsásnak tûnik.

 

"Ahogy a szezon a végéhez közeledik, elmondhatjuk, hogy elégedettek vagyunk a Louis van Gaal menedzser irányítása alatt elért fejlõdéssel. Két mérkõzéssel a bajnokság vége elõtt, jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy a legjobb négy között végezzünk a Premier League-ben, és ezzel együtt a következõ szezonban visszatérhessünk a Bajnokok Ligájába" - áll a közleményben.

 

"Ahogy a következõ szezonra gondolunk, futball szempontjából azt várjuk, hogy minden sorozatban trófeákért legyünk harcban, kereskedelmi oldalról pedig izgalommal töltenek el minket a további növekedés lehetõségei, köztük az adidasszal kötött 10 éves együttmûködésünknek elsõ éve."

 

"Magabiztosak vagyunk az üzleti tevékenységünk jövõjét illetõen. Kereskedelmi bevételeink évrõl-évre emelkednek, a 2015-ös üzleti évben az adózás elõtti eredményünk pedig a 90-95 millió fontról 103-110 millió fontra tudtuk emelni."

 

 

Az EBIDTA adatok a mûködési profittal hozhatóak kapcsolatba, és számos cég számára a mûködési teljesítmény mérésére szolgál. A klub EBIDTA eredménye a 2013/2014-es idényben 113.3 millió font volt, tehát a Bajnokok Ligájában való szereplés elmaradásából származó körülbelül 50 millió fontos bevételkiesés nem érintette annyira érzékenyen a klubot üzemeltetõ gazdasági társaságot, köszönhetõen a kereskedelmi megállapodásokból származó pénzösszegeknek, és a a bérekre költött összeg 6 százalékos csökkentésének.

 

Az összadósság szinte teljes mértékben a font dollárhoz mért gyengülésének köszönhetõen 12 százalékkal 395.4 millió fontra emelkedett, és bár a kölcsön visszafizetésébõl származó kamat 30 millió fontra rúg, így is rengeteg pénz állhat a klub rendelkezésére, hogy Memphis Depay PSV Eindhoventõl való megszerzését követõen további erõsítéseket hajtsanak végre.

 

A Manchester United összbevétele a március 31-én végzõdõ elsõ 9 üzleti hónap során 289.4 millió font volt, amely 14.1 százalékos csökkenést jelent az elõzõ üzleti év hasonló idõszakához képest, míg a kereskedelmi bevételek ugyanezen 9 hónap alatt 4.1 százalékos növekedéssel 151 millió font volt.

 

A közvetítésekbõl származó bevételek 39 százalékkal 21.7 millió fontról 13.9 millió fontra csökkentek, köszönhetõen annak, hogy a Manchester United mérkõzéseit ritkábban tûzték mûsorra a tv-csatornák - öt alkalommal kevesebbszer, mint 2014 hasonló periódusában.

 

"A csökkenés elsõsorban az öttel kevesebb bajnoki mérkõzés közvetítésének, az ebben a negyedévben kettõvel kevesebb hazai bajnokinak, és az UEFA Bajnokok Ligájában való kimaradásnak tudható be" - zárul a közlemény.


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!