Carrick: Fejlõdtem Van Gaal kezei alatt

Michael Carrick úgy gondolja, hogy jelentõsen fejlõdött Louis van Gaal kezei alatt az idei szezonban.


A 33 éves középpályás sérülés miatt nem játszott az áprilisi, városi derbi gyõzelem óta, viszont egyre többen elismerik, hogy kulcsszerepe volt abban, hogy a csapat elért egy olyan helyezést a bajnokságban, ami Bajnokok Ligája indulást is jelenthet a késõbbiekben.

 

Carricket sérülések hátráltatták a szezonban, így már a szezon elején arra kellett várnia, hogy bizonyíthasson a United új menedzserének, éppen ezért nagyon hálás azért a hitért és támogatásért amit Van Gaaltól kapott.

 

"Rosszul indult a közös munka" - mondta Carrick a Sky Sportsnak. "Pont Van Gaal elsõ napján operáltak, és három hónapra kidõltem a szezon elején. Azóta viszont fantasztikusan bánik velem. Végig támogatott és felelõsségteljes feladatokat bízott rám. Ahogy folytatódott a szezon, szerintem sikerült megmutatnom, hogy boldog vagyok és élvezem a játékot."

 

"Sokkal szigorúbb és taktikusabb azt illetõen, hogy milyen pozícióban kell lennem amikor labdával, vagy labda nélkûl mozgok, és ez természetesen a passzjátékomra is vonatkozik. Ha valami nem tetszik neki, akkor azt közölni fogja veled. Ezek a dolgok meccsrõl meccsre változnak. A Liverpool elleni mérkõzésen például egyfajta extra középhátvédként játszottam az ellenfél felállása miatt. Azon a meccsen változtatni kellett, õ pedig alkalmazkodott, ami a javamra vált. Mindig tanulok valami újat."

 

Amikor arról kérdezték, hogy a jelenlegi sérülése elött játszott-e a legjobb formájában, Carrick így válaszolt: "Valószínûleg igen. Amikor szinte egymás után játszottunk a Tottenham, a Liverpool és City ellen, az egy nagyon fontos idõszak volt. A csapat és én is a legjobb formámat nyújtottam a szezon talán legfontosabb szakaszában."

 

 

"Borzasztó volt, hogy le kellett jönnöm a City ellen - nem gondoltam volna, hogy ilyen súlyos lesz a sérülésem, de felemelt fejjel, elõre nézek. Annak ellenére, hogy szezonnak hamarosan vége van, újra fittnek kell lennem. Most ezen dolgozom."

 

Az angol válogatott játékos azt is elárulta, hogy Van Gaal arra is megtanította, hogy más módon dolgozza fel a pályán történteket, és úgy gondolja, hogy a holland aprólékos edzõi stílusa egyfajta "tiszta személyazonosságot" adott a Unitednek az idei szezonban.

 

"Sokkal többet gondolkozok arról, hogy mit csinálok pályán az adott mérkõzés közben, így kevesebb olyan dolgot teszek ami megszokásból vagy ösztönbõl ered" - folytatta Carrick. "Mindenkinek vannak jó és rossz szokásai, de az biztos, hogy jelenleg sokkal többet gondolkozok bizonyos meccshelyzetekben."

 

"Néha nehéz ezt megcsinálni mert nem vagy ehhez hozzászokva, de a csapat érdekében ez nagyon fontos. Egy jó ideig eltarthat amíg a játékosok megértik és hozzászoknak ehhez a gondolkodásmódhoz, de szerintem láthattuk a szezon során, hogy egyre jobbak vagyunk benne. Ennek ellenére, még mindig sokat kell tanulnunk."

 

"A menedzsernek megvan a saját filozófiája és a saját futball stílusa. Ezt most már mi is megértettük, akkor is tisztában vagyunk ezzel amikor játszunk - úgy fogunk focizni ahogy azt õ akarja. Labdabirtoklással és nyugodt építkezéssel próbálunk elõre törni, hogy meglegyen az egyensúly, majd a végén be kell fejeznünk az akciókat. Jelenleg éppen ezen dolgozunk." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!