De Gea az Év Játékosa a szurkolóknál is

A Manchester United szurkolói világszerte David de Geara szavaztak, aki így sorozatban második szezonban kapja meg a Sir Matt Busby Év Játékosa-díjat emlékezetes szezonjának megkoronázásaként.


De Gea tavaly történelmet írt azzal, hogy elsõ kapusként elhódította a magas presztízsû díjat, idei szezonban nyújtott teljesítményével pedig az elsõ játékos lett Cristiano Ronaldo óta, aki duplázni tudott, a portugál támadó 2006/2007-es, illetve 2007/2008-as szezonben elért sikerét követõen.

 

A 24 éves kapuvédõ egymaga több szavazatot gyûjtött be a ManUtd.com hét különbözõ nyelvû hivatalos oldalának szurkolóitól, mint a többi jelölt összesen, és ezzel az év záró gálaeseményen második elismerését vehette át azt követõen, hogy játékostársai is a szezon legjobbjának választották.

 

Az elismerést Louis van Gaaltól vehette át, a United szurkoló Stephen Crossszal karöltve, aki egy jótékonysági eseményen vásárolta meg ezt a lehetõséget, a Vörös Ördögök menedzsere pedig meg is ragadta az alkalmat, hogy közvetlenül szóljon kapusához:

"Nagyon büszke vagyok rád. Sokkal jobban fejlõdtél, mint bármely más játékos a Manchester Unitednél. Egyetértek a szurkolók hangjával. Gratulálok, megérdemelted."

 

 

De Gea elégedettséggel beszélt arról, hogy sorozatban másodszor is kiérdemelte ezt az elismerést:

"Ahogy a menedzser is említette korábban, nekünk vannak a világon a legjobb szurkolóink, éppen ezért szeretnék köszönetet mondani mindenkinek. Õk mindig mögöttünk álltak, bárhova is utaztunk - ez fantasztikus érzés számunkra."

 

"Fiatal vagyok, éppen ezért minden edzésen és mérkõzésen próbálok fejlõdni. Mindenki szeretne egyre elõrébb és elõrébb lépni, és azt hiszem, nekem sikerült sokat fejlõdnöm."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!