Blind elsõ szezonját értékeli

Daley Blind bevallotta, hogy rengeteget tanult az elsõ, angol bajnokságban eltöltött éve alatt a Manchester Unitedtõl, mely saját érzései szerint sikeres volt.


A holland játékos elõzõ nyáron az átigazolási piac utolsó napján érkezett az Ajax-tól, azóta pedig 28 mérkõzésen 2 gólt szerzett. Ezalatt elnyerte a Vörös Ördögök szurkolóinak tiszteletét azzal, hogy képes jó teljesítményt nyújtani középsõ középpályásként, és balhátvédként is. Blind belátta, hogy a szezon végére elfáradt. Abból a szempontból érthetõ is, hogy az elõzõ hollandiai szezonjában még volt téli pihenõjük. A 25 éves játékos elégedett az erõfeszítéseivel, és reméli, hogy a 2015/16-os szezonban csak tovább javulhat.

 

"Ez egy jó szezon volt számomra" – mondta Blind pénteken az MUTV-nek adott nyilatkozatában. "Igyekeztem gyorsan beilleszkedni a Manchester Unitednél. A lehetõ leghamarabb megpróbáltam otthon érezni magam, és a csapat nagyon sokat segített ebben. Azt hiszem jól is sikerült. A szezon vége felé volt néhány játék, amely nehéz volt, de én mindvégig keményen dolgoztam. Fõleg a szezon elején. Egészen a tél végéig, de sajnos nem ez egész évad során. Megtaláltam a jó formám, az utolsó pár hét lett különösen nehéz nekem. Ez egy hosszú idény volt.”

 

 

"A szezon során sokat tanulhatsz. Például megtanultam valójában milyen hatalmas klub is ez, és mennyire fontos a szurkolók számára. Akár otthon, vagy idegenben a drukkerek ott voltak buzdítani minket, és ez egy nagyon fontos dolog."

 

Megkérdezték, hogy mi volt az, amit az elsõ szezon során a legjobban élvezett, Blind azonnal rá is vágta, hogy: "Játszani az Old Traffordon. Imádtam minden alkalommal kisétálni a pályára. Különösen a rangadókon a Liverpool, az Arsenal, vagy a Chelsea ellenin. Még a Liverpool elleni idegenbeli meccsel nem tudok betelni. Igazán tetszik az angol bajnokság hangulata."

 

A United idei utolsó mérkõzése a Hull City ellen lesz idegenben. A hazai csapatnak nyernie kell, hogy az elsõosztályban maradhassanak. A Vörös Ördögök legendája, Steve Bruce irányítja a csapatot, és csalódástkeltõ lenne õket látni kiesni, de Blind csakis a gyõzelemre összpontosít. "Mi vagyunk a Manchester United. Nyernünk kell, mert egy jó eredménnyel akarjuk befejezni az idényt. Tudom, hogy hol áll most a Hull, és nagy kár lenne értük, de én mindig meccset akarok nyerni. Keményen fognak az életükért küzdeni, így fel kell erre készülnünk. Egy jó mérkõzés van kilátásban."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!