Van Gaal tavaly még nem volt biztos De Gea képességeiben

Louis van Gaal elismerte, amikor leült a Manchester United kispadjára, nem volt róla teljesen meggyõzõdve, hogy David de Gea a legmegfelelõbb személy a csapat kapujába.


A 24 éves portás fantasztikus szezont futott a Vörös Ördögök színeiben, hiszen hathatós közremûködésével és parádés védéseivel a csapat negyedik helyen végzett a Premier League-ben, ezzel pedig egy év kihagyás után kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligája küzdelmeibe is.

 

A spanyol válogatott játékos formája odáig vezetett, hogy a Real Madrid minden követ megmozgat megszerzéséért, amelyre Van Gaal elmondása szerint is mutatkozik esély 2016 nyarán lejáró szerzõdése okán.

 

 

"Ebben az évben hatalmas fejlõdésen ment keresztül, pedig az elején még nem voltam teljesen biztos benne" - ismerte el a korábbi holland szövetségi-kapitány a The Timesnak.

 

"De mostanra fantasztikus formának örvend, és számos alkalommal megmentett minket."

 

De Gea még 2011 nyarán, 18 millió fontért igazolt az Atletico Madridtól az Old Traffordra, és azóta 131 Premier League mérkõzésen állt a Manchester United kapujában.

 

A PFA (Professzionális Labdarúgók Szövetsége) évvégi Év legjobb játékosa szavazásán haramdik helyen végzett, míg a Manchester Unitednél a csapattársak, és a szurkolók is õt látták az Év Játékosának.


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!