Van der Sar büszke Blind fejlõdésére

A Manchester United legendája, Edwin van der Sar büszkeségét fejezte ki Daley Blind fejlõdésével kapcsolatban, amelyet láthattunk tõle az Old Traffordon eltöltött elsõ szezonjában.


A sokoldalú középpályás tavaly nyáron hagyta el Van der Sar jelenlegi klubját, az Ajaxot, hogy a Vörös Ördögökhöz csatlakozzon, a holland klub marketing igazgatójaként dolgozó kapuslegenda pedig úgy érzi, Blind fejlõdése egyben az amszterdami edzõk képességeinek dicsérete is.

 

"Természetesen büszkék vagyunk" - kezdte Van der Sar a ManUtd.com-nak.

 

"Még akkor is, ha fejtörést okozott számunkra egy olyan játékos pótlása, mint Daley."

 

"Nyolc éves volt, amikor az Ajaxhoz került, és még kisgyerekként láttam a játékosváróban, vagy az edzõközpontban, amikor jöttek a mérkõzésre édesapjával [Danny]. Nagyszerû volt látni, az azóta eltelt 16 évben miként fejlõdött akadémistából a felnõtt csapat tagjává, aki késõbb fantasztikusan játszott a világbajnokságon, majd egy nagyon stabil klubhoz igazolt, amelyet egy nagyszerû ember irányít Louis van Gaal személyében. Remélem, hogy folytatja a megkezdett útját a fejlõdését illetõen."

 

"Játékában nagyon sok érettséget mutat, játsszon középpályásként vagy a védelem baloldalán, így természetesen mindenki nagyon büszke a teljesítményére, de nem szabad elfelejtkeznünk az Ajax edzõirõl, és a filozófiánkról sem, hogy játékosokat nevelünk ki a felnõtt csapat számára, akik késõbb nagyszerû karrier elébe nézhetnek."

 

 

Blind esélyes rá, hogy tovább bõvíthesse válogatottságai számát, amikor pénteken Hollandia majd az Amerikai Egyesült Államokkal csap össze, ahol egyébként több egykori Ajaxos akadémista küzd majd hazája sikeréért vele egyetemben.

 

"Rendben, ez egy hatalmas reklám az akadémiánknak, de remélem, ha lehetõség van rá, akkor a United már nem visz el több játékost tõlünk, mert tudom, hogy a United is remek akadémiai rendszerrel rendelkezik" - viccelõdött a manchesteri szurkolók által egykoron Angyal becenévre hallgató Edwin.

 

"Úgyhogy reméljük, Louis mostantól egy kicsit jobban gondol majd a saját játékosira, mint a mieinkre."

 

Egy kiváló, ifjú Unitedes tehetséget, Callum Gribbint, aki a szezon utolsó, Manchester City elleni mérkõzésén mutatkozhatott be az U21-esek között, nagyon jól ismer Van der Sar. Gribbin szerezte mindkét gólt azon a United és Ajax közötti U13-as meccsen, amelyet búcsúmérkõzése elõtt rendeztek 2011-ben az Amsterdam Arenaban. Edwin fia, Joe szintén szerepelt azon a mérkõzésen, úgyhogy nagyon is tisztában van azzal, milyen kimagasló tehetségekkel rendelkeznek Manchesterben.

 

"Gribbot már onnan is ismerem, amikor a fiammal néztük az edzéseket az Aon Training Complexben, és már akkor is nagyszerû volt."

 

"De vannak még mások is, például szerintem Marcus Rashford is kiemelkedõbb játékosok közé tartozik, tavaly pedig a mi akadémiánkról is került oda játékos Timothy Fosu-Mensah személyében. Nemrég már az U21-esek kispadján láttam a nevét, úgyhogy képben vagyok a csapattal már az U18-as szinttõl kezdve, ez pedig jó."

 

"Szerintem nagyon fontos, sõt az a filozófiánk, hogy már fiatal kortól kezdve odafigyeljünk a játékosokra, és lehetõséget biztosítsunk számukra az akadémiáról a felnõtt csapatba való bekerülésre, és szerintem ez a gondolat Louisban is megvan. Mindig figyelemmel kell lennie arra, kik azok a fiatalok, akikre magasabb szinten is számítani lehet."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!