Carrick: Címeket akarunk, nem negyedik helyet

Öt Premier League elsõséggel a háta mögött Michael Carrick nem az, aki megelégszik egy negyedik hellyel. Elmondása szerint a Manchester Unitednek ugyanis mindig harcban kell lennie az aranyéremért.


Miként foglalnád össze a 2014/2015-ös szezont?

Szerintem egy hullámvasúthoz volt hasonlítható. Vegyes eredményeket sikerült elérnünk kezdetben, valamikor összetudtuk magunkat szedni, valamikor nem, majd újra sikerült. De vannak olyan egyértelmû jelek, hogy jó irányba tartasz, és hogy nagy fejlõdésen mentél keresztül. Mindent egybevéve, elégedettek lehetünk azzal, hogy a legjobb négy között végeztünk, de ünneplésre nincs okunk. Remélhetõleg a következõ szezonban már lesz minek örülnünk.

 

Mennyire volt nagy siker, hogy sikerült visszakerülni a legjobb négy csapat közé?

Ez egy siker, de nézzék, annyira nem nagy dolog. Hetedik helyen végezni egy igazi vészjelzés volt, egyszeri dolog. Ez a klub a Bajnokok Ligájába tartozik, és mi nem bízhatjuk el magunkat azáltal, hogy sikerült visszakerülnünk, mert nekünk amúgy is ott kell lennünk. Bizonyos szempontból természetesen nagyon elégedettek vagyunk a 2013/14-es szezon miatt, de a következõ idényben elõre szeretnénk tekinteni, és nem elégszünk meg a negyedik hellyel.

 

Élvezted a közös munkát Louis van Gaal-lal?

Parádés volt velem szemben. Amikor megérkezett, megsérültem három hónapra, úgyhogy idõbe telt, mire újra csatlakozhattam a fiúkhoz, és igazán megismerkedhettem vele és a stábjával. De már az elsõ naptól kezdve nagyon jó volt hozzám. Azt mondta, "ne aggódj a sérülésed miatt, csak legyél újra egészséges". Õ egy hatalmas karakter, már régóta benne van a futball körforgásában, sok mindent látott, úgyhogy rengeteg mindent adott a csapatnak.

 

 

Segít, hogy a menedzser ilyen nagy, és erõs karakterrel rendelkezik?

Igen, ez jó. Az edzések részben mások, és néhány játékosnak eléggé új volt, ahogyan összeállította az edzéstervet, és hogy mit vár el, de mindenki láthatja a keze munkáját a csapat játékán. Tudják, a játékstílus, a labdatartás, a türelem... amelyek egyértelmûen áthatják a játékunkat, ez pedig jó jel a következõ szezonra nézve.

 

Személyesen miként élted meg a saját szezonodat?

Frusztráló év volt számomra. Karrierem korábbi szakaszában soha nem volt még olyan szezonom, mint ez, nagy csalódás volt ennyi mérkõzést kihagyni. Amikor játszottam, akkor úgy tûnt, hogy minden rendben, és boldog voltam, de nem tudtam eleget a pályán a lenni.

 

 

A csapat nagyon jól teljesített novemberbõl az Újévig. Mennyire volt fontos ez?

Ha megnézzük bármelyik szezont, mindig vannak sorozataink bizonyos idõpontokban, arra azonban nehéz választ adni, hogy ez miért is alakul így. Abban az idõszakban nagy sorozatunk volt. Õszinte leszek, szerintem sikerült számos szerencsés eredményt is elérnünk - a Southampton ellen a St. Mary's-ben, vagy az Arsenal elleni idegenbeli meccsen. Egyáltalán nem játszottunk jól ezeken a mérkõzéseken, mégis mindenhonnan a maximális ponttal távoztunk. Úgyhogy abban a fázisban sikerült lendületet vennünk, onnantól kezdve jól ment a játék is, és az eredmények is jöttek.

 

Mennyire nyûgözött le Ander Herrera elsõ szezonja a klubnál?

Ahogy az idõ haladt elõre, és egyre többet játszott, úgy fejlõdött egyre feltûnõbben. Amint ide került, mindenki láthatta, hogy tehetséges, és hogy mennyire jó játékos. Játékához néhány gólt is hozzátett, ami biztos vagyok, hogy elégedettséggel töltötte el. Szerintem még ennél is többet várhatunk Andertõl az elõttünk álló szezonokban.

 

 

És mit gondolsz Marouane Fellaini remeklésérõl?

Fellinek nagyon jó éve volt. Megkapta azt a szerepkörét a menedzsertõl, amiben jól tud teljesíteni, és élt is a lehetõségével. Számos csapatnak okozott problémát, és olyan dimenziót nyitott meg a csapatunk játéka szempontjából, amely az adott pillanatban nagyon kellett az eredmények eléréséhez, emellett pedig pár gólt is tudott szerezni, ami nagyszerû.

 

Láthattuk Wayne Rooney egy másik oldalát is, ha azt vesszük, hogy mennyit játszott a középpályán?

Igen, de õ ezt már évek óta képes megtenni, amikor megváltozik a pozíciója. Õ egy olyan játékos, aki erre képes. Rengeteg olyan képességgel rendelkezik, amely az évek során segítette abban, hogy akár a szélen, a csatársorban, vagy a középpályán is megállja a helyét, neki pedig nem esik nehezére gyorsan alkalmazkodni az adott helyzethez.

 

Képes lehet a United harcban lenni jövõre a Premier League bajnoki címéért?

Ezt nehéz megmondani. Hisszük, hogy a nyár után erõsen térhetünk vissza, és már várjuk, hogy elkezdjük az új szezont, hogy a végén minden olyan sorozatot megnyerhessünk, ahol elindulunk. Ez soha nem fog változni; most már évek óta így teszünk, és azzal a vággyal vágunk bele a következõ idénybe, hogy sikeresek legyünk.

 

 

Végül, mit gondolsz a szurkolók támogatásáról ebben a szezonban?

A szurkolók egészen hihetetlenek voltak, ebben és az elmúlt évben is. Könnyû felugrani az ünneplõ tömegben, amikor trófeákat nyer egy csapat, de az emberek megmutatták igazi elkötelezõdésüket akkor is, amikor másként alakultak a dolgok, és bizony elõfordulnak nehezebb idõszakok is. Végig mögöttünk álltak, ezt pedig a menedzser is kiemelte ebben a szezonban. Nem akarta elhinni, milyen támogatást kapunk mi, játékosok, ezért pedig hatalmas elismerés a szurkolóknak, mert ez nem könnyû. Remélhetõleg jövõre több okot adunk majd a kiabálásra, és az örömre.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!