Beardsmore tanácsai a fiataloknak

Russel Beardsmore egyike volt azon Fergie fiókáknak, akik Sir Alex Fergusontól kaptak lehetõséget, hogy bemutatkozhassanak az elsõ csapatban az 1980-as évek végén.


A csapat egykori szélsõje június 14-én visszatér az Old Traffordra, hogy egy jótékonysági mérkõzés keretein belül ismét magára öltse a vörös mezt a Bayern legendái ellen. A 46 éves játékos nagy szeretettel emlékszik vissza arra az idõszakra, mikor a United egy 3-1-es gyõzelemmel terrorizálta a Liverpoolt, de elismerte, hogy a modern footballban a fiatalok helyzete jóval nehezebb. Viszont azt üzente nekik, hogy ragadjanak meg minden lehetõséget, kétkézzel.

 

"Azt hiszem, hogy a szurkolók szívesen látják a pályán azokat a játékosokat, akik már évek óta a klubnál nevelkednek. És ezek közül a játékosok közül aki elég jó, biztos vagyok benne, hogy lehetõséget kap. Nem viccelek mikor azt mondom, hogy most nem szívesen lennék a fiatalok helyében. Egyre nehezebb a dolguk most, hogy szinte bárkit, bármikor a klubhoz lehet hozni."

 

"Azt, hogy mi lesz majd meglátjuk idõvel, de remélem, hogy néhány srác lehetõséget fog kapni arra, hogy bizonyítson. Néhányukkal a Bornmouthnál már dolgoztam is együtt és tudom, hogy vannak tehetséges ifjak, akik játszanak azon a szinten, amit a United képvisel. Lehet az elsõ alkalom nem fog nekik a legjobban sikerülni, de tudnak keményen dolgozni azért, hogy jobbak legyenek."

 

"A felkészülés is remek alkalom ezeknek a játékosoknak és hatalmas élmény is számukra. Elhívják õket, hogy az elsõ csapattal legyenek, úgy fogja érezni, hogy tagja lett a családnak és eszerint is fognak játszani. El sem tudják képzelni, hogy egy fiatal játékos számára mekkora élmény egy ilyen hatalmas klub csapatában debütálni. Nyilván ha nem megy jól, akkor azért fogják megjegyezni a nevét, viszont, ha maradandót tud alkotni, akkor a menedzser biztos, hogy elgondolkodik azon, hogy mi legyen a játékossal a késõbbiekben."

 

 

James Wilson is azon tehetségek közé tartozik, akik a jövõben több lehetõséget kaphatnak az elsõ csapatnál. A 2014/15-ös szezon után nagy reményekkel tekint az elõtte álló évekre.

 

"Minden fiatal játékost egy tapasztaltabb helyen vetnek be mérkõzéseken és ilyenkor hatalmas a nyomás rajtuk. Például egy csatár esetében, mint James még nagyobb a bizonyítási kényszer, hiszen azt várják tõle, hogy gólokat szerezzen, ahogy tette azt az utánpótlás csapatban is" - mondta Beardsmore. "Ilyen az élet, de Wilson egyike a legjobb befejezõ csatároknak, akiket a klubnál láttam és biztos vagyok benne, hogy megállja a majd a helyét."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!