Stam: Blind alkalmazkodóképessége lenyûgözõ

A Vörös Ördögök legendája Jaap Stam elmondta, hogy honfitársát Daley Blindet tehetsége, alkalmazkodóképessége és munkamorálja teszi azzá a játékossá, akire a Manchester Unitednek szüksége van.


Blind a középpályára érkezett tavaly nyáron, ám tehetségét a balhátvéd pozíciójában is megmutatta az Old Trafford közönségének, gondoljunk csak a Tottenham, a Liverpool, az Aston Villa, vagy akár a Manchester City elleni találkozókra.

 

 

Stam jelenleg másodedzõ az Ajax csapatánál és utolsó Hollandiában töltött szezonjában testközelbõl figyelte Blind játékát az Amsterdam Arénában. Véleménye szerint Blindet sokoldalúsága teszi felbecsülhetetlen értékû játékossá Louis van Gaal csapatában.

 

"Tudtam jól mire képes, hiszen utolsó hollandiai szezonjában én voltam Frank de Boer segédje. Kiváló középpályás volt és védõként is megállta a helyét. Persze a két bajnokságot nem lehet összehasonlítani, mert a Premier League a legerõsebb bajnokság a világon. Ezek tények, de õ egy minõségi játékos, erõs és taktikus. Gyorsan és jól bánik a labdával, amelyre csapatának nagy szüksége van."

 

Stam vasárnap visszatér az Old Traffordra, ahol pályára lép majd a United színeiben a Bayern legendák elleni jótékonysági találkozó alkalmából. A csapat reményei szerint pedig ezt a nemzetközi találkozót még több követi majd a szezon folyamán.

 

"A Bajnokok Ligája varázsa abban rejlik, hogy itt más országok bajnokaival mérheted össze tudásod. Hatalmas a nyomás a válladon mikor felcsendül a himnusz és mindenki téged figyel. Ezt egy játékosnak, ha magas szinten játszik át kell élnie pályafutása során. Nagyszerû érzés olyan csapatok ellen játszani, mint a Juventus, a Real, a Barcelona vagy a PSG és mégnagyszerûbb érzés legyõzni õket."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!