Rooney közel a rekordhoz

Wayne Rooney 86. percben szerzett találatával Anglia 3-2-re legyõzte Szlovéniát és veretlenül vezeti az E csoportot az Európa-bajnokság selejtezõjében.


A Manchester United és az angol válogatott kapitánya rendkívül higgadt volt, mikor egy nagyszerû kontratámadás végén lecsapott a középre gurított labdára. Ám az elsõ félidõben még a szlovéneknek állt a zászló, ugyanis Novakovic góljával a hazai csapat szerzett vezetést neves ellenfele ellen, sõt a második játékrészben fordítani tudó angolok nem örülhettek sokáig, hiszen a 84. percben Szlovénia egyenlíteni tudott Pecnik találatával.

 

Phil Jonest a félidõben Adam Lallana váltotta, ám Chris Smalling végigjátszotta a találkozót. Lallana gólpasszt adott Wilshere második góljánál, aki megszerezte élete elsõ, aztán egybõl a második válogatottbeli gólját is. 

 

(Omar Momani karikatúrája)

 

Rooney gyõztes találata azt jelenti, hogy a hat lejátszott kvalifikációs mérkõzésen öt alkalommal eredményes volt, de ennél ez többet is jelent, hiszen beérte hazája góllövõlistájának második helyezettjét, Gary Linekert 48 találatával. Az elsõ helyen még Sir Bobby Charlton áll 49 találattal, ám Wayne ezt hamarosan eléri és túl is szárnyalja majd.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!