Játékos statisztika 2014/15

A következõkben három fontos statisztikát veszünk górcsõ alá az Opta Statistic jóvoltából a 2014/15-ös bajnoki szezon szempontjából.


A három szempont pedig a következõ:

  • Ki passzolt a legpontosabban?
  • Ki volt a leggyorsabb?
  • Ki alakította ki a legtöbb helyzetet?

 

Ki volt a Manchester United legpontosabban passzoló játékosa:

 

 

A képen felsorolt játékosok legalább 350 alkalommal továbbították a labdát csapattárshoz, vagy próbálták meg továbbítani. Ahogy a képen is láthatjuk az elsõ öt játékos között nagyon kicsi a különbség. Michael Carrick hiányát azoban nagyon megsínylette a csapat a második félév végén, mikor lesérült.

 

A kapitány helyettes 33 éves kora ellenére úgy tûnik alapembere Louis van Gaal csapatának. Ezt erõsíti meg az a tény, hogy õ volt a szezon passzmestere a legtöbb pontos átadással. Bár a többiek is szép mutatót tudhatnak maguknak, valamiért mégis leginkább Carras hiánya volt a legfeltûnõbb a pályán mutatott játék képében.

 

Érdekes lehet még az is, hogy 5. helyre befért a United védõje, Chris Smalling is, akit a sok hátrapassz miatt úgy látszik nagy bizalommal kerestek a társak. 

 

Ki volt a leggyorsabb:

 

 

Hogy ne alakuljon ki vita véletlenül sem tisztáznunk kell a legelején, hogy nem az öt leggyorsabb játékos kerül felsorolásra, hanem az öt leggyorsabb teljesítmény. Talán meglepõ, hogy három helyen is Wayne Rooney nevét találjuk.

 

A kapitány a 35 km/h sebességét az Aston Villa ellen szerzett góljánál érte el, mellyel a United 3-1 arányban legyõzte ellenfelét. Young az Arsenal elleni hazai találkozón érte el a harmadik lenagyobb sebességet a játékosok között a szezon folyamán, míg Luke Shaw a Chelsea ellen futott nagyot. 

 

A sebességmérést az Old Traffordon hat kamera is segíti. Jövõre pedig a versenyfutásba minden bizonnyal Memphis Depay is beszáll majd.

 

Ki alakította ki a legtöbb helyzetet:

 

 

A gyengének tûnõ szezon ellenére is Angel Di Maria végzett az elsõ helyen Juan Matával karöltve. Ketten együtt 102 alkalommal hozták helyzetbe társaikat. A lista egyébként Ander Herrera és Antonio Valencia nevével folytatódna.

 

Di Maria az 51 passzból 10 alkalommal gólpasszt adott. Az argentin kiválóság ebben is a legjobb mutatót érte el a szezon folyamán. Reméljük, hogy a következõ ennél jobban sikerül neki minden tekintetben.

 

A kapuralövési statisztikát egyébként Robin van Persie vezet, mögötte pedig Wayne Rooney következik. A holland 66 alkalomból 37-szer találta el a kaput, míg Rooney 53 lehetõségbõl 27-szer.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!