Evra elégedett az egy ponttal

Habár Patrice Evra kijelentette, a Manchester United gyõzni ment a White Hart Lane-re, mégis elégedett az egy ponttal.


A Vörös Ördögök egy szórakoztató gólnélküli döntetlent játszottak a Tottenham Hotspur csapatával vasárnap délután, ahol a hazai csapat alakította ki a több, de a Manchester United a nagyobb helyzeteket.
 

Heurelho Gomesnek kétszer kellett nagyot védenie Wayne Rooney lövései után, ezzel szemben Edwin van der Sar alig izzadt meg a mérkõzés végére túloldalon.
 

A Spurs nagy erõfeszítéseket tett a mérkõzés megnyerésére az utolsó fél órában, hosszabb periódusokon keresztül uralták a középpályát és úgy tûnt, nagyobb esélyük van gólt szerezni.
 

„Legyünk õszinték, jó ez az egy pont, mert a Tottenham remekül játszott. Nem könnyû idegenben nyerni náluk, szóval szerintem nem rossz ez az egy pont sem.” – kezdte a bekk nyilatkozatát a MUTV munkatársainak.
 

„A tegnapi eredmények tudatában nagyon fontos volt, hogy ne veszítsünk. Gyõzni jöttünk ide, de el kell ismerni: a Tottenham jól játszott.”
 

 

Evra is kivette a részét a Tottenham támadóinak megfékezésében, akiket távoli lövésekre kényszerített, de Rio Ferdinand és Nemanja Vidic is remekül helyt áll a védelem szívében.
 

„A fõnök nagyon elégedett volt minden védõvel, Rio és Vida lenyûgözõen teljesítettek. Nagyon sok fejpárbajt nyertek, ami nagyon fontos volt számunkra, de összességében mindenki jól végezte a dolgát. Jól védekeztünk, ami nem elhanyagolható tényezõ egy bajnok aspiráns csapat esetében.” – folytatta Evra.
 

„Az emberek azt mondják, Aaron Lennon mindig nehéz perceket okoz nekem, de szerintem aki így gondolja, csak a 2009-es Ligakupa döntõt látta. Ha megnézzük az azóta lejátszott mérkõzéseket, én nem érzem úgy, hogy egyszer is megvert volna. Ma sem talált be, és gólpasszt sem adott, szóval szerintem jó munkát végeztem. Elégedett vagyok a teljesítményemmel.”
 

A negyedik védõnek, Rafaelnek is jutott Evra dicsérõ szavaiból. A fiatal brazil játékost két sárgalap miatt ugyan kiállították, de Evra túl szigorúnak érezte Mike Dean döntését a második esetben.
 

„Nem értem a játékvezetõ döntését, visszanéztük az öltözõben, és felfoghatatlan… legalábbis számomra. Nem gondolom úgy, hogy sárgát ért volna, de én nem vagyok hivatásos játékvezetõ.”
 

 

„Rafael nagyszerû munkát végzett, nagyon jó jobb hátvéd. Amikor egy olyan játékos a bal szélsõ, mint Gareth Bale, akkor egy kiváló jobb hátvédre van szükség, hogy megállítsa, és Rafael elég jónak bizonyult.”
 

A döntetlennel Sir Alex Ferguson legényei visszakerültek a tabella élére, 26 bajnoki mérkõzésre növelve ezzel a Vörös Ördögök veretlenségi sorozatát. Ez egy nagyszerû eredmény, de Evra elárulta, hogy ez nem téma a játékosok között az öltözõben.
 

„Senki nem beszél errõl a csapatban, csak a bajnokság megnyerésérõl. Az a legfontosabb számunkra” – tette hozzá Evra.
 

„Ma az egész ország a Manchester United ellen volt, mindenki azt szerette volna, hogy kikapjunk, de nem tettük meg ezt a szívességet. Bajnokságot nyerni veretlenül óriási kihívás számunkra, de nem az számít, hogy hogyan nyerjük meg, hanem csak az, hogy megnyerjük.”
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!