Rojo és Di Maria csapata a legjobb négy között

A Manchester United két sztárja, Marcos Rojo és Angel Di Maria bejutott a Copa America elõdöntõjébe, miután Argentína egy drámai büntetõpárbajban 5-4-es összesítéssel felülmúlta ellenfelét, Kolumbiát péntek este.


A mérkõzés rendes játékideje alatt nem esett gól, így tizenegyesekkel dõlt el, hogy ki néz majd farkasszemet Brazília vagy Paraguay nemzeti csapatával az elõdöntõben. Carlos Tevez értékesítette az utolsó büntetõt, az egykori Vörös Ördög számára emlékezetes pillanat lehet ez azok után, hogy a Juventusból nevelõklubjához, a Boca Juniorshoz igazolt.


Rojónak és a védelemnek nem sok dolga volt a mérkõzésen, Di Mariával és a támadó szekcióval ellentétben, Argentína kézben tartotta a meccset a játékidõ elejétõl a végéig. Ha Kolumbia csapatának nem lett volna ilyen jó kapusa, mint David Ospina, könnyen egyoldalúvá válhatott volna a találkozó.


Lionel Messi és Di Maria nagyon éltek a meccs alatt és rengeteg helyzetet dolgoztak ki, míg Rojonak csupán fejjel kellett tisztáznia egy szögletet követõen. Nem sokkal késõbb kétszer kellett ismét helyt állnia az Arsenal kapusának, Ospinának, elõször Sergio Aguero, majd Messi veszélyeztetett, nem sokkal elõtte Otamendi akadályozott meg egy akciót az ellenkezõ oldalon.

 


Nyolc sárga lapon voltak kénytelenek osztozkodni a csapatot, miután egy igen tüzes találkozót vívtak meg egymással, Argentína vezetõedzõje, Jorge Pautasso már idõ elõtt elküldte volna zuhanyozni a Chelsea játékosát, Juan Cuadradót, miután nagyon csúnyán belépett Marcos Rojónak.


Di Mariát a 87. percben lecserélték, hiszen már készültek a büntetõpárbajra, ezért Lavezzi került a helyére. Sok volt a rontott tizenegyes, így Rojo is sorra került, õ rúghatta a 12. büntetõt a sorban, de õ is kihagyta, így maradt 4-4 az állás. Szerencséjére azonban a soron következõ labda sem jutott át a gólvonalon, így Tevez eldöntötte a továbbjutás kérdését, ezzel egy eseménydús mérkõzés felett aratott gyõzelmet ünnepelhetett az argentin csapat Chilében.


Szombat este egy másik mérkõzésen Javier 'Chicarito' Hernandez és a korábbi Tottenham Hotspur játékos, Giovanni dos Santos góljaival Mexikó egy 2-2-es döntetlent ért el Costa Rica ellen egy barátságos találkozón.


Miután a mexikói csapat már a csoportmérkõzések után búcsúzott a Copa America tornájától, a menedzser, Miguel Herrera azonnali válaszokat keresett csapata teljesítményét illetõleg, így egy egészen felfordított kezdõtizenegyet küldött ki a gyepre, mint amivel Chilében játszottak - figyelmét most már a júliusi CONCACAF Gold Cup-ra fordítja.


Akárhogy is, nem úgy mentek a dolgok Costa Rica ellen, mint ahogy azt tervezték, David Ramirez nyitotta meg a gólcsapot, miután egy okosan elõreadott labdát juttatott a kapus lábai között a hálóba, késõbb pedig Miguel Layun öngóljával már kettõvel vitt Costa Rica az elsõ félidõ lejárta elõtt.

 

 

Fordulás után 8 perccel érkezett az ellenfél részérõl a válasz, Dos Santos jutott remek labdához a jobb oldalon, majd gyönyörûen értékesítette a helyzetet kicsit kisodródva, azt megelõzõen, hogy Hernandez egy bombafejessel mentette meg a találkozót Mexikó számára, 2-2-re módosítva az állást.

 

Hernandez és Mexikó így már hat meccs óta nyeretlen, ezen változtathat a szerdán megrendezésre kerülõ, Honduras elleni, szintén barátságos mérkõzés alkalmával.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!