Átigazolási listák: A legjobb üzletek

A ManUtd.com nyári átigazolási sorozatának ötödik része következik, melyben olyan játékosokat ismerhettek meg, akik a legjobb igazolások közé tartoznak.


1. Edwin van der Sar (Fulham - 2005. július, 2 millió font): A legtöbb United szurkoló egyet ért abban, hogy már sokkal hamarabb is az Old Traffordra lehetett volna hozni a hollandot. Igazság szerint már 1999-ben felmerült a neve, mint Peter Schmeichel lehetséges utódja, ám mégsem õ érkezett. 2005-ben is csak vonakodva adta el a Fulham. Érkezése után számos rekordot megdöntött, többek közt a kapott gól nélküli órák világrekordját, valamint a moszkvai Bajnokok Ligája döntõ hõse volt.

 

2. Cristiano Ronaldo (Sporting Lisbon - 2003. augusztus, 12,24 millió font): A United részérõl is elismerték, hogy nagy bátorság volt részükrõl egy viszonylag ismeretlen tinédzserért ekkora összeget fizetni. Ám, ha megnézzük Ronny manchesteri pályafutását, akkor egyértelmû, hogy kiváló igazolás volt. 292 mérkõzésen 118 gólt szerzett, számos trófeát és elismerést nyert, amíg a United játékosa volt. Eladásakor 57,76 millió font profitot könyvelhetett el a United.

 

3. Ole Gunnar Solksjaer (Molde - 1996. július, 1,5 millió font): Akár Alan Shearer nevét is megtanulhatta volna akkoriban az Old Trafford közönsége, ám a United végül az ismeretlennek számító norvégot szerzõdtette. A játékos rövid idõ alatt beleírta nevét a csapat történelmébe, mikor 1999-ben a Camp Nouban betalált a Bayern elleni Bajnokok Ligája döntõn. Hatalmas népszerûségnek örvendett, 126 gólt szerzett, ám egy sérülés miatt korábban kellett szögre akasztania a stoplist.

 

4. Ronny Johnsen (Besiktas - 1996. július, 1,2 millió font): Amikor híre ment, hogy Ronny Johnsen otthagyja a Besiktast nem volt hiány kérõkbõl. Többek közt a Tottenham is nagy csodálója volt a norvég középhátvédnek. Azonban õ a Unitedhez csatlakozott és Steve Burce örökségét vette át. Bár voltak sérülései, mégis kiváló igazolásnak lehet mondani, hisz alappillére volt a triplázó csapatnak is.

 

5. Eric Cantona (Leeds United - 1992. november, 1,2 millió font): Miután a Vörös Ördögök ajánlatát David Hirstért elutasította a Sheffield Wednesday a United kénytelen volt másik támadó után nézni. Ekkor csaptak le a Leeds francia játékosára. A királyt nem kell bemutatni senkinek, ám volt egy momentuma manchesteri pályafutása alatt, ami a legjobban megmaradt mindközül. Ez pedig az volt, mikor a Crystal Palace elleni mérkõzésen felfüggesztették egy rajongóval történt incidens miatt.

 

6. Peter Schmeichel (Brondby - 1991. augusztus, 505000 font): A tárgyalások a transzferrõl elhúzódtak, mikor a United értesült, hogy a Brondby mekkora összeget kér a játékosért. Alan Hodgkinson azonban megnyugtatta Alex Fergusont, hogy a dán trófeákat fog nyerni a csapatnak. Utólag az élet õt igazolta. Schmeichel Unitedes pályafutását a csapat kapitányaként fejezte be és számos trófeát nyert a csapattal, többek között 1999-ben aktív részese volt a United triplázásának.

 

7. Andrei Kanchelskis (Shaktar Donetsk - 1991. március, 650000 font): A kiváló szélsõ egyike volt Kelet-Európa legféltettebb "kincseinek" a Szovjetunióban. Érkezését kezdetben kétkedve fogadták, ám hamar a közönség kedvence lett. Az 1994-es manchesteri derbin pedig bebetonozta helyét a szurkolók szívében mesterhármasával. Gólkirályi címet is nyert mielõtt az Everton leigazolta volna 5 millió fontért.

 

 

8. Denis Irwin (Oldham Athletic - 1990. június, 625000 font): A megbízható hátvéd ragyogó teljesítményével hívta fel magára a United figyelmét. Az Oldham FA-kupa és Ligakupa menetelését követõen pedig számos csapat a soraiban akarta tudni, ám ez a Unitednek sikerült. Több, mint 500 alkalommal szerepelt a Unitedben és 7-szer volt bajnok a csapattal.

 

9. Lee Sharpe (Torquay United - 1988. június, 185000 font): Az üzletet Ferguson hozta tetõ alá a Torquay fõnöke, Cyril Knowles jóvoltából autójában, miután személyesen kereste fel a csapatot a transzfer miatt. Az egyezség hamar létre is jött és a játékos csatlakozott a United nagyjai közé.

 

10. Steve Coppell (Tranmere Rovers - 1975. február, 60000 font): A játékos iránt akkor nõtt meg a kereslet, mikor karrierjét összekapcsolta tanulmányaival a Liverpool Egyetemen. Bár sérülése idõ elõtt véget vetett karrierjének, ám így is népszerû alakja volt hazája válogatottjának és a Unitednek is.

 

11. Arnold Muhren (Ipswich Town - 1982. augusztus, ingyen érkezett): A ballábas holland játékmester 1981-ben még UEFA-kupát nyert az Ipswich csapatával, majd rá egy évre szerzõdése lejártát követõen került a Vörös Ördögökhöz. Már elsõ évében FA-kupát nyert a csapattal, majd rá két évre újra bezsebelték a trófeát.

 

12. Paul McGrath (St. Patrick's Athletic - 1982. április, 30000 font): A védõk Rolls Royce-ként emlegetett játékos sokoldalúságával emelkedett ki a többiek közül. Megállta helyét a középpályán is és világszínvonalú tudásának csodájára jártak a csapatok. Remek üzlet volt Ron Atkinson részérõl a leigazolása.

 

 

13. Tony Dunne (Shelbourne - 1960. április, 5000 font): A dublini születésû játékos azután csatlakozott a Unitedhez, miután a Shelbourne megnyerte az FA-kupát. Hamar rászolgált a bizalomra, a szurkolók megénekelték nevét. 13 esztendõn keresztül volt Vörös Ördög.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!