Átigazolási listák: Hogyan lettem United játékos?

Az Átigazolási listák sorozat hatodik részében nyolc egykori United játékos meséli el annak történetét, hogy miként csatlakoztak a Vörös Ördögökhöz.


Louis Saha: "Pletykákat halottam, mikor még a Fulhamnél játszottam, hogy Sir Alex Ferguson szeretne többet megtudni rólam. Volt pár remek mérkõzésünk a United ellen, de idõbe telt, mire bebizonyítottam számára, hogy rám van szüksége. Kicsit meg kellett küzdeni a Fulhammel is az átigazolás végett, ami érthetõ, hisz a lehetõ legjobb ajánlatot szerették volna kapni értem, amit természetesen megértettem."

 

Dwight Yorke: "Sok spekuláció látott napvilágot arról, hogy megyek a Unitedhez, vagy maradok az Aston Villánál. Végül 1998. augusztus 20-án eldõlt. Hatalmas kihívás volt számomra. Mikor már biztos volt, hogy az üzlet megköttetett fogtam a holmimat és irány Manchester. Nagyon örültem, hisz elõtte rengeteg hír jelent meg az átigazolás körüli dolgokról. A rengeteg tárgyalás, elõkészület. Hiába, a Fulham kemény tárgyalópartner volt."

 

Bryan Robson: "A West Bromwich Albion játékosa voltam és a menedzserem pedig Ronnie Allen. Edzés után voltunk. Épp hazaértem, amikor hívott, hogy kapott egy ajánlatot a Manchester Unitedtõl és menjek vissza beszélni velük az átigazolásról. Elmondta, hogy csak akkor hajlandóak tárgyalni az átigazolásomról, ha én is akarom azt, de amennyiben úgy döntök, hogy eligazolok, úgy a klubtól kapott autót vissza kell adnom. Fogtam és letettem az asztalára a kulcsokat, pedig akkor még a Uniteddel nem is írtunk alá semmit, én ekkor hallottam elõször a megkeresésrõl."

 

Denis Law: "Torinóban voltam és nagyon szerettem az életet Olaszországban. Egyedül voltam, az olasz lányok pedig meseszépek. Finom volt az étel és remek a bor. Az idõjárás kicsit kellemetlen volt, mivel Torinót az Alpok vette körül. Ettõl kicsit olyan volt, mintha újra Aberdeenben lennék. A labdarúgás viszont nagyon védekezõ felfogású volt, amit már kevésbé élveztem. Nagyon örültem a United megkeresésének, hiszen a filozófiájuk a látványos és szórakoztató támadó foci volt."

 

Steve Bruce: "1987. decemberében elhúzódó tárgyalások sorozatát éltem meg a Norwich csapatánál, hiszen a Kanárik elnöke túl sok pénzt akart értem. A két klub végül 800000 fontban állapodott meg. A Tottenham és a Chelsea érdeklõdésérõl is hallottam, ám, amikor kiderült, hogy a United is kopogtat az ajtón, akkor el is dõlt minden. Ez volt az egyetlen csapat, ahol játszani akartam."

 

Mikael Silvestre: "Épp a francia U21-es csapattal voltam, mikor beszéltem a Liverpool menedzserével, Gerard Houllierrel, valamint Alex Fergussonnal is. A United abban az évben triplázott, a döntés pedig egyértelmû volt. Sir Alex Fergusont felvettem a repülõtéren, majd elvittem a szállodámba, hogy nyugodtan tudjunk beszélgetni. Telefonon már beszéltünk elõtte, de könnyebb volt számomra szemtõl szemben megbeszélni a részleteket, mivel sem az én angoltudásom nem volt a legjobb, az övé pedig nagyon skót volt."

 

Jesper Blomqvist: "1994 decemberében a Göteborggal játszottam a United ellen a Bajnokok Ligájában. Remek mérkõzés volt, nagyon jól ment a játék. A United érdeklõdött is irántam, ám én akkor az AC Milan csapatát választottam 1996-ban, majd mikor ott más lett a menedzser 1998-ban, újra megkeresett a United. Voltak aggályaim, mivel azon a poszton játszottam, ahol Ryan Giggs is, ám Ferguson megnyugtatott, hogy ettõl független sok játéklehetõséget kapok majd."

 

Willie Morgan: "1968 augusztusában történt, miután Sir Matt Busby megnyerte az Európa Kupát. Visszautasítottam az Arsenal és a Chelsea ajánlatát is, mert úgy tudtam, hogy a Leedsbe megyek. Az edzõm közölte, hogy várjak és pihenjek. Jóformán eltiltott az edzésektõl így az egész nyarat golfozással töltöttem. Az utolsó pillanatban azonban bejelentkezett a United. Épp a golfpályán voltam, amikor Jeff Mitten odajött hozzám, hogy elújságolja a hírt. Azt mondta, hogy Sir Matt beszélni akar velem. Meg is történt. A beszélgetés alkalmával megkérdezte, hogy van-e valami, amit szeretnék. Én azt feleltem, hogy a 7-es mezszámot. Képzeljék, Sir Matt azt felelte, hogy rendben, George Best játszhat 11-ben is. Ennyi volt."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!