Rojo: Di Maria a legtehetségesebb a Unitedben

Az argentin védõ támogatásáról biztosította honfitársát elsõ, nehézre sikerült Old Traffordon töltött szezonját követõen, emellett pedig hiszi, hogy David de Gea a világ egyik legjobb kapusa.


Az argentin sztár szerzõdtetésére Premier League rekordnak számító 59.7 millió fontotot fizetett ki a Real Madridnak tavaly nyáron a manchesteri klub, és kezdetben lenyûgözõ teljesítményt nyújtott vörös mezben.

 

Szezonkezdetének csúcspontja az októberi, Leicester City elleni 5-3-as vereség alkalmával szerzett átemelõs gólja volt, de azt követõen már nem tudott kiegyensúlyozott teljesítménnyel elõrukkolni, a szezon utolsó heteit pedig már csak a kispadon ülve tölthette.

 

Azonban Rojo, aki valószínûleg Di Mariaval karöltve kezdõként léphet majd pályára a mai, Paraguay elleni Copa America elõdöntõn Argentína színeiben, továbbra is magabiztos azt illetõen, hogy játékostársa klasszisa megfog mutatkozni.

 

"Számomra a legnagyobb tehetséggel megáldott játékos a Manchester United keretében Angel" - kezdte Rojo a Goal.com-nak.

 

"Nagyszerû játékosokkal rendelkezik a klub, de számomra Angel a legjobb a csapatban, és a világon is."

 

"Nehéz év áll mögötte. Voltak problémái az alkalmazkodással, de ez normális. Bármely játékos, aki új országba költözik, és új bajnokságban kezd el játszani, kénytelen alkalmazkodni a különbségekhez, és pontosan ez történik. De biztos vagyok benne, hogy az elõttünk álló hónapokban jól fog teljesíteni."

 

 

Az idei egy újabb, átalakításokat ígérõ nyárnak ígérkezik a Manchester United számára, miután Memphis Depay személyében a PSV Eindhoventõl már egy új játékost szerzõdtettek is a csapat megerõsítésére.

 

Emellett számos játékos távozására is számítani lehet - egyikük a csapat egyik legnagyobb ékessége, a jelenlegi elsõ számú kapus, David de Gea lehet. A 24 éves kapuvédõt a 2014/2015-ös szezonban a PFA Év csapatába választották, de még nem hosszabbította meg jövõ nyáron lejáró szerzõdését, és gyakran szóba hozzák a Real Madriddal.

 

"Ha David nem is a világ jelenlegi legjobb kapusa, akkor nagyon közel áll hozzá" - tette hozzá Rojo.

 

 

"Az elmúlt évek során nagyon jól tudott alkalmazkodni a Premier League-hez."

 

"Hihetetlen szinten van jelenleg - napról-napra láthattam, hogy õ egy kivételes képességû kapus. Ahogy mondtam, ha nem õ ebben a pillanatban a legjobb posztján, akkor nem áll messze ettõl. Boldog vagyok, hogy elismerik a képességeit, mert nagyszerû kapus."

 

"Mióta a klubhoz kerültem, testvérként kezel engem. Nagyon örülök neki, hogy jelenleg ott tart ahol, és bármit is hozzon számára a jövõ, sok sikert kívánok neki hozzá."

 

Annak ellenére, hogy sérülései következtében csak 22 mérkõzésen léphetett pályára a bajnokságban, Rojo karriere pozitív kezdetet vett a klubnál, ahol Louis van Gaal a védelem közepén, illetve baloldalán is számított rá.

 

A 25 éves bekk elmondása szerint jól tudott alkalmazkodni manchesteri életéhez, és viccelõdve azt mondta, hogy menedzsere, akinek szezonvégi díjátadón tartott ünnepi beszéde bejárta az egész internetet, nem mindig volt olyan rideg, mint amilyennek szokott tûnni az oldalvonal mellett.

 

 

"A menedzser néha nagyon vicces tud lenni."

 

"A díjátadón volt egy pillanat, amit a csapattal egy emberként nagyon élveztünk. Vannak olyan momentumok az életben, amit a futballpályától távol is élvezhet egy játékos, és az nagyon fontos, hogy ilyen pillanatokat együtt is megéljünk."

 

"Nagyon jól érzem magam. Boldog vagyok, a klub csodálatos, az emberek, akikkel találkoztam pedig fantasztikusak. A feleségem és a kislányom nagyon sokat segített nekem. Mindig mellettem állnak, így minden sokkal könnyebb volt."

 

"A nyelv még egy kicsit nehézkesen megy, de szeretném megtanulni. Minden héten veszek órákat, mert tetszik és érdekel, emellett pedig szeretnék minél gyorsabban úgy beszélni, hogy megfelelõen tudjak kommunikálni a csapattársaimmal és a szurkolókkal. Ez nagyban elõsegítheti, hogy még jobban beilleszkedjek."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!