Edwin elégedett visszatérése

Edwin van der Sar 2011-ben elsõ mérkõzését sikeresen teljesítette, miután kapott gól nélkül õrizte meg kapuját a Tottenham Hotspur elleni bajnokin.


Miután sérülés miatt kihagyta csapata elõzõ három mérkõzését, a 40 éves kapus elégedett lehetett a Spurs elleni 0-0 alkalmával nyújtott teljesítményével, és mostantól csakis a jövõbeli sikerekre koncentrál.

 

"Kihagytam néhány mérkõzést, volt egy kisebb problémám a vádlimmal, de most már minden rendben, és a következõ hónapokban rendben leszek" - kezdte Edwin a MUTV-nek.

 

Valószínûleg a Manchester United vasárnapi teljesítményét illetõen a legnagyobb pozitívumot a csapat hátsó alakzata szolgáltatta, akik megakadályozták az elõzetesen életveszélyesnek titulált Tottenham támadósort a gólszerzésben, és csak kisebb lehetõségekig jutottak - így a mérkõzés elõtt az ellenfélbõl maximálisan felkészült van der Sarnak nem is volt szüksége tudása kamatoztatására.

 

"Nem hiszem, hogy lett volna nagyobb helyzetük, úgyhogy úgy vélem, védekezésben remekül teljesítettünk" - tette hozzá.

 

"Az edzõk remekül fekészítettek minket abból, hogy a Tottenham miként fog jászani. Megakadályoztuk õket abban, hogy a saját játékukat játszák, nem engedtük õket levegõhöz jutni."

 

"A támadószellemû Tottenham ellen az volt a haditerv, hogy megpróbáljuk az ellenfél belsõ védõjét valahogy kicsalogatni a falból, és ez majdnem mûködött is az elsõ tíz percben, amikor Wayne labdát kapott. Nem volt túl szerencsés, talán Gallas becsúszása miatt túlságosan is kisodródott."

 

 

Van der Sar szeretné, ha a Vörös Ördögök a következõ kilenc napban két pozitív eredménnyel alapoznák meg késõbbi sikereiket, amellyel látótávolságon kívülre kerülhetnének a Manchester City elõtt a bajnoki táblázaton.

 

"Szerintem a riválisaink közül mindenki a tv elõtt ült a Tottenham elleni meccsünk alatt, abban a reményben, hogy veszítünk. Közel 20 percen keresztül emberhátrányban kellett játszanunk, emellett nem könnyû idegenben a Spurs ellen bizonyítani, úgyhogy a döntetlen rendben van."

 

"Most egy Birmingham elleni hazai mérkõzés következik számunkra, majd a Blackpool elleni elmaradt mérkõzésünk, úgyhogy ha két jó eredménnyel tudnánk kirukkolni, akkor megléphetnénk az üldözõink elöl."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!