Schweinsteiger: A történet eddig...

Bastian Schweintseiger, a német, aki miután világbajnokságot nyert hazájával most a Manchester United elsõ német játékosa lesz a felnõtt csapatban.


"Németország esze." Így nevezte Bastiant a válogatott edzõje, Joachim Löw, miután a németek a világbajnokság döntõjében legyõzték az argentinokat. Ezen elismerés mellett Schweinsteiger számos elismerést és díjat nyert illusztris pályafutása alatt az elmúlt 15 évben.

 

Fiatal korában választania kellett, hogy síel, vagy focizik. Úgy látszik, hogy az ifjú Bastian jó döntést hozott. 18 évesen már debütált a Bayern felnõtt csapatában, pedig csupán két edzésen vett addig részt Ottmar Hitzfeld csapatával.

 

Bár pályafutása korai szakaszában még balszélsõ védõt játszott, névjegyét mégis a középpályán tette le. A 2002/03-as szezonban Bastian már duplázott a Münchennel és 14 alkalommal játszott is a Bundesligában. A következõ duplára két évet várnia kellett, de 2005/06-ban ez újra összejött neki. A Bayern egyik alappillérévé vált. A következõ két évben már több mint 57 mérkõzésen lépett pályára a szezon során. 

 

Nemzetközi szinten is egyre nagyobb elismertségre tett szert. Miuán elõször lehetett a németek csapatkapitánya, egészen a döntõig vezette hazáját 2008-ban az Európa Bajnokságon, amely döntõt végül Spanyolország nyert meg. Ugyan így történt 2012-ben, amikor csapatkapitányként a Bajnokok Ligája döntõjébe jutottak, ám a Chelsea diadalmaskodott büntetõk után.

 

 

Nem kellett sokat várni a következõ lehetõségre. Egy év múlva a Bayern legyõzte a Borussia Dortmund csapatát a döntõben és Bastian a magasba emelhette a legrangosabb klubtrófeát európai szinten.

 

Schweintseiger komoly hírnévre tett szert a középpályán. Kemény, határozot és tele van energiával. Ha átesik az orvosi vizsgálatokon és a transzfer végére pont kerül, akkor biztos, hogy hamar a United szurkolók szívébe lopja magát.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!