Két helyes visszaesés a legértékesebb sportcsapatok listáján

Sorozatban harmadik évben is a Real Madrid áll a Forbes által összeállított, a világ legértékesebb sportcsapatait számba vevõ lista élén, míg a United két helyet visszaesve 'csak' az ötödik.


A spanyol futballcsapat 3.26 milliárd dolláros összértékével került ismételten az élre a világszintû összevetésben, amellyel két amerikai futball csapatot utasított maga mögé a Dallas Cowboys és a New York Yankees személyében - mindkét alakulat értéke 3.20 milliárd dollár.

 

2014-ben a Manchester United még a harmadik helyet foglalta el ezen a listán, ám idénre visszacsúsztak az ötödik helyre 3.10 milliárd dolláros értékükkel, ám így is megõrizték vezetõ pozíciójukat Anglia sportcsapatai között, ugyanis a Premier League-ben szereplõ riválisaik közül a Manchester City 1.39 milliárd dolláros összértékkel a 29. helyen zárt összesítésben, a londoni Chelsea és az Arsenal pedig a 31., illetve a 36. helyen végzett 1.37, illetve 1.31 milliárd dolláros eredménnyel.

 

 

A Manchester Unitedet még egyetlen klub, az idén mindent bezsebelõ Barcelona elõzi meg a 4. helyen 3.16 milliárd dollárral, egyébként a top 10-ben többségében az amerikai sikersportágak szereplõi lelhetõek fel. Úgy mint a Los Angeles Lakers és a New York Knicks az NBA-bõl, a New England Patriots és a Washington Red Skins az NFL-bõl, és a Los Angeles Dodgers a baseball ligából (MLB).


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!